L'obligació de servir olis etiquetats a bars i restaurants es consolida


Després de diferents informacions contradictòries sobre l'aplicació d'una normativa que obligui a servir oli etiquetat a les taules de bars i restaurants, finalment el Consell de Ministres d'ahir divendres va aprovar l'aplicació d'aquesta normativa que entrarà en vigor a partir de l'1 de gener de 2014. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha expressat la seva satisfacció davant de la decisió i assegura que la mesura no només serveix per la protecció dels productors sino també per la identificació de qualitat que percebrà el consumidor.

El  Consell de Ministres d’ahir divendres va aprovar el Reial decret que modifica la normativa que regula les mesures de comercialització de l’oli d’oliva. Així, a partir de la seva aplicació,  serà obligatori que tots els olis d’oliva que se serveixin a restaurants i bars vagin en envasos etiquetats, amb tancament inviolable i que no es puguin reomplir.

Joan Segura, president de la FCAC explica que “l'entitat venia reivindicant aquestes mesures des de l’any 2005 perquè etiquetar correctament l’oli d’oliva és imprescindible per garantir una correcta informació al consumidor i evitar possibles fraus en el producte. D’aquesta manera, el consumidor podrà identificar millor la categoria i la qualitat de l’oli que consumeix”.

Està previst que aquest Reial decret es publiqui durant les properes setmanes perquè pugui entrar en vigor a tot l’Estat espanyol a partir de l’1 de gener de 2014.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Pepa Casas Barcelona
1.
La obligatorietat és una bestiesa. L'oli amb que es cuina, qui el controla? Aquesta proliferació d'envasos d'usar i llençar, a qui beneficia? El que sí hauria de fer l'administració és prohibir directament la manipulació de tots els olis destinats a consum humà. Que s'expremissin els fruits en fred i el suc resultant fos decantat i envasat. O sigui, desballestar aquesta indústria nefasta per a la salut de futurs. I ja que hi som -i queda espai- que aquest fos el primer d'una sèrie de passos per dignificar l'alimentació de la ciutadania, fent obsolet el sistema capitalista en aquest àmbit trascendental. Salut!
  • 3
  • 1

Comenta aquest article