La masia de Can Carlets (Collserola) ofereix la possibilitat d'apadrinar un mandariner ecològic


Pel novembre comença la temporada de les mandarines. Una fruita sucosa i molt nutritiva de la que podem gaudir durant l'hivern i que és molt més preuada si, com és el cas, és de proximitat. Can Carlets promociona una original campanya en què els interessats poden apadrinar un mandariner a canvi de 90 euros l'any. Garanteixen 36 kg de mandarines ecològiques per temporada, extretes d'una plantació ben propera ubicada a la zona del Parc Natural de Collserola.

La plantació va ser sembrada ara fa set anys i des d'aquell moment s'han tingut en compte totes les directrius per vetllar que aquest sigui un cultiu ecològic tan en l'adobat com en la prevenció de plagues.

La masia de Can Carlets, situada al vessant barceloni de Collserola, concretament a la part d'Horta, al camí de Sant Cebrià, va ser totalment restaurada i habilitada. Per tal de conservar l'hegemonia del terreny els promotors van utilitzar antigues feixes de vinya que encara aguanten el pas dels anys, i que any rere any han vist augmentar el nombre d'arbres fruiters que s'hi anaven plantant.

Els arbres es reguen en sistema de degoteig, provinent del pou ubicat a la parcel.la que conserva aigua durant tot l'any. El sistema de conreu utilitzat es ecològic i tradicional, això vol dir que no s'utilitzen fertilitzants químics ni sulfats. A més, tota la feina es fa a mà, de manera que es preparen per un cop collides servir-les al dia següent al consumidor. L'àrea d'abast és la zona metropolitana de Barcelona.

La iniciativa "apadrina un arbre fruiter" sorgeix a partir del plantejament que permet a qualsevol persona tenir un mandariner 100% ecològic en aquesta explotació. A canvi d'una petita quantitat anual, els promotors de Can Carlets tenen cura de l'arbre perquè arribat el mes de novembre les mandarines estiguin al punt òptim de sabor. Tots els arbres apadrinats estaran identificats amb nom del seu padrí, a més, els interessats podran recol·lectar directament les mandarines del seu arbre.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article