Les argumentacions dels pagesos contra la instal.lació d'Eurovegas al Baix Llobregat


La Fundació Agroterritori, formada per Unió de Pagesos, Universitat de Girona i Cambra Agrària de Girona, han fet públic un manifest contra la instal·lació d’Eurovegas al Parc Agrari del Baix Llobregat. El document pretén aportar elements de reflexió i debat en torn a la fragilitat de l'espai agrari català, i més concretament el periurbà, i expressar el rebuig contundent de la Fundació Agroterritori al projecte, ja que suposaria la desaparició d’un espai no urbanitzable de caràcter agrari de gran valor.

El recull d'argumentacions denuncia que l’espai agrari del Baix Llobregat ha estat subjecte a contínues especulacions des de fa dècades, però sens dubte és ara quan passa per un dels moments més difícils. L’actual projecte Eurovegas ha demostrat que aquest sòl agrari proper a Barcelona segueix estant en seriós perill malgrat la seva declaració oficial com a sòl no urbanitzable de valor agrari des de fa més de tres dècades per part del Pla general metropolità de 1976,

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat va néixer a l’any 1998 de la voluntat perseverant de la pagesia, els 14 ajuntaments involucrats, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona i, des de 2006, la Generalitat de Catalunya. Un projecte estratègic i viable de desenvolupament agrari que atany 3.000 hectàrees de sòl agrari de gran qualitat a la vora de Barcelona. El manifest planteja, entre d'altres, que l’agricultura del Parc Agrari del Baix Llobregat,  destina el 75% de la seva producció de fruites i verdures al mercat metropolità, i es pregunta si una zona com aquesta no és estratègica per al nostre país?

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article