Científics plantegen la regulació del consum de sucre tal com es fa amb l'alcohol o el tabac


En aquest sentit es desenvolupa un article aparegut fa unes setmanes a la revista Nature signat per tres experts de la universitat de Califòrnia. Argumenten que el sucre, en totes les seves formes, be sigui glucosa, fructosa o sacarosa, també és tòxic per a la salut. Els científics remeten a un seguit d'estadístiques sobre obesitat i d'altres malalties metabòliques com la diabetis tipus II i també a l'informe publicat per les Nacions Unides al 2010 que va evidenciar com les malalties relacionades amb l'estil de vida causen actualment més morts que les malalties infeccioses.

En concret, el 63% del total de morts de 2008 van ser ocasionades per malalties no transmissibles relacionades amb factors de risc que es podrien prevenir com l'alcohol, el tabac o l'alimentació no saludable que, associades a la inactivitat física, causen estralls. De fet, segons l'informe, el menjar és l'única de les tres principals causes d'aquestes malalties cròniques que no ha estat regulada obertament pels governs.

Un dels autors de l'article, el pediatre-endocrinòleg Robert Lustig, que podeu veure en l'exitós vídeo "Sucre: l'amarga veritat" penjat a Youtube, assegura que la toxicitat de sucre no té res a veure amb les calories. En realitat, la perillositat d'aquest aliment es relaciona amb la forma en què el cos humà el metabolitza de manera que mina sistemàticament la salut, estimulant reaccions inflamatòries, origen de malalties del cor, càncer i diabetis.

Lusting recalca que tots els criteris utilitzats per justificar la regulació del consum d'alcohol (temptador, present a tot arreu, tòxic i addictiu) es poden aplicar també al sucre. "Històricament," defensen ell i els seus col.laboradors, "el sucre estava a disposició dels nostres avantpassats només pocs mesos l'any en la fruita durant la collita, o en forma de mel, sempre depenent de la producció de les abelles. Però d'un temps ençà,  s'ha afegit sucre a gairebé tots els processos dels aliments, fet que limita l'elecció del consumidor'.

Els experts sostenen que la regulació del consum de sucre hauria de ser via impostos sobre els aliments ensucrats, limitació de l'edat a l'hora de comprar productes derivats del sucre, crear una taxa obligatòria dels sucres afegits o la restricció de la publicitat dels aliments ensucrats ...

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Susanna Barcelona
1.

Ja és hora que se sàpiga la veritat de la perillositat de tants aliments ensucrats que consumim adults i petits. Jo ja he començat a fer bondat amb aquest tema i ara em toca conscienciar-me que he començat a fer-ho per un problema mèdic amb els intestins però que segurament fóra bo matenir les distàncies per a tota la vida.

  • 2
  • 0

Comenta aquest article