La CE demanda Espanya per incomplir la norma sobre eficiència energètica dels edificis


La Comissió considera que l'estat espanyol no està complint la Directiva europea de 2002 sobre l'estalvi energètic dels edificis, ja que només aplica els requisits als edificis de nova construcció o bé als que han tingut una reforma estructural important, mentre que la normativa és d'aplicació a tota mena d'immobles i requereix la creació de mètodes adaptats per cada cas. Els edificis són responsables del 40% del consum d'energia i del 36% de les emissions de CO2 a la Unió Europea, la reducció dràstica de les emissions d'aquest sector és un dels pilars en què se sustenten els objectius previstos per al 2020.

Els edificis són responsables del 40% del consum d'energia i del 36% de les emissions de CO2 a la Unió Europea. La legislació Europea vol aconseguir una reducció significativa del consum d'energia dels edificis, per ajudar així a combatre l'escalfament del planeta, i consolidar la seguretat energètica de la UE. Un gran estalvi d'energia també permetrà a les llars reduir dràsticament les seves factures, per la qual cosa la CE considera essencial que els Estats membres apliquin plenament aquesta legislació.


Per aquest motiu, la Comissió Europea ha decidit portar Espanya davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea per incomplir la Directiva 2002/91/CE relativa a l'eficiència energètica dels edificis. Segons el Dret espanyol, el mètode adoptat per calcular l'eficiència energètica dels edificis i els requisits de lliurament d'un certificat d'eficiència energètica s'apliquen únicament als edificis nous i als edificis existents que pateixin una renovació important. No obstant això, la Directiva disposa que s'estableixin mètodes i es creïn certificats per a tot tipus d'edificis.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article