'Estalvia benzina, regala aire net', comença la setmana de la mobilitat sostenible


Amb el lema “Estalvia benzina, regala aire net”, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS) s’inicia aquest dijous i s’allargarà fins el 29 de setembre. El transport més racional on l’eficiència, la millora de la qualitat de l’aire i la seguretat seran els referents del model de mobilitat que es promou.

Més de trenta municipis de les comarques gironines faran nombroses activitats amb l’objectiu de donar un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana. Les principals activitats que configuraran la setmana són vinculades a caminades, visites culturals,  curses de transport, exposicions sobre seguretat viària, tallers de reparació de bicicletes, i pedalades, l’activitat més demandada als municipis. Com a novetats aquest any destaca la primera edició del concurs de còmics de mobilitat, on s’hi poden presentar obres que tinguin com a tema principal la mobilitat, la gravació d’un Lipdub per a la Mobilitat Sostenible a la Universitat de Girona, la Taula rodona “Experiències de mobilitat sostenible i segura” i la conferència “Ciutat cívica: Com podem aconseguir-ho?”.

L’ATM de Girona posarà en marxa els punts d’informació del sistema tarifari integrat, que visitaran diferents municipis al llarg de la tota la setmana, i editarà títols commemoratius de la Setmana 2011. En el marc d’aquesta setmana també es presentarà el pla d’informació a l’usuari que té com objectiu millorar l’accés dels usuaris als serveis i horaris de l’àmbit integrat.

A més, aprofitant el dia sense cotxes, 22 de setembre, l’ATM de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, ha organitzat un seguit d’activitats al centre de Girona. Els ciutadans que s’hi apropin podran trobar una exposició de vehicles elèctrics, un circuit amb bus elèctric entre la zona d’aparcament de Pedret i Plaça Catalunya, un punt d’avituallament per a ciclistes i un servei inspecció tècnica de la Bicicleta  (més  informació: www.atmgirona.cat i www.girona.cat).

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article