Primera guia de restaurants de proximitat


El col.lectiu Slow Food de Barcelona ha editat la primera guia de restaurants KM0. Un total de 20 establiments de casa nostra que es volen diferenciar per cuinar amb productes de proximitat i ecològics. Tota una filosofia que des de fa dècades defensa el moviment Slow Food que va néixer a finals del segle passat com a reacció al creixement del fastfood i l'estil de vida que comporta.

No hi podia faltar a la guia el primer d'aquests restaurants que es va obrir a Barcelona, el Mam i Teca. D'altres que han aconseguit fer-se un nom en la cuina vinculada als productes locals i el respecte al medi ambient també formen part de la guia com  El Fort d'Ullastret, Casa Nostra de Corbera de Llobregat, El Capritx de Terrassa,  Monvínic del carrer Diputació de Barcelona, Ca la Maria de Llagostera, Quinta Forca de Nulles o el Quinoa de Falset.

La cuina d'aquests restaurants proposa la introducció d'una dimensió més rural, ecològica i tradicional basada en el lema Bo, Net i Just, a tots els nivells de la gastronomia (cuiners, comunicadors i consumidors).

El col.lectiu Slow Food Barcelona Vazquez Montalvan, organitza periòdicament activitats vinculades a promoure un peculiar estil de vida, des de trobades gastronòmiques, picnics a l'aire lliure per a compartir cuinats tradicionals o tastos de productes de varietats que s'havien deixat de plantar i han estat recuperades. La darrera d'aquestes trobades va ser a principis de mes, una tast de tomaquets de varietats antigues del Vallès a Santa Eulàlia de Ronçana. Amb l'edició d'aquesta guia es pretén potenciar la pagesia i ramaderia local, la producció sense pesticides ni químics i el treball de recuperació de varietats vegetals que pràcticament havien estat extingides.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article