Baden Württemberg s'avança en la lluita contra la contaminació per ones electromagnètiques


El nou govern de coalició entre socialistes i verds, sorgit en una de les regions més pròsperes d'Alemanya, Baden Württemberg, ha pres cartes en una de les qüestions en que als governants més els costa de definir-se. Ha deixat enrere el paper passiu al que ens tenen acostumades les administracions i ha decidit posar fre als possibles riscos derivats dels camps magnètics de les tecnologies de comunicació sense fils.

Per això ha pres mesures per enfortir el principi de precaució i avaluació de la tecnologia i els seus efectes sobre les persones. Els municipis i els ciutadans tindran una major participació en tot el que faci referència a la instal.lació d'antenes de telefonia mòbil i es prendran mesures per a minimitzar els efectes d'aquests camps magnètics en les antenes que ja estan instal.lades. Entre d'altres, es promourà alternatives analògiques en les zones que sigui possible o bé s'evitarà les xarxes wifi en espais de l'administració pública. La intenció és promoure una tecnologia sostenible a base de fibra òptica.

El govern de  Baden Württemberg vetllarà per reduir l'exposició a les radiacions electromagnètiques. D'aquesta manera ja ha anunciat que evitarà el funcionament de xarxes wifi en la seu d'institucions públiques i l'accés a Internet sense cable en zones rurals. La promoció de la tecnologia a base de fibra òptica és un dels principals objectius.

Dins del programa d'actuacions, els governants tenen previst obrir debat social sobre les conseqûències sanitàries i socials de l'ús de telèfons mòbils per part dels més joves. La publicació d'estudis al voltant dels efectes d'aquesta tecnologia i la modificació de la legislació local, a través de nous reglaments que li atorguin la capacitat de planificar o modificar noves zones d'implantació de sistemes inalàmbrics.

La creació d'una oficina de registre de persones electrosensibles i l'organització de jornades informatives i de debat sobre aquesta nova malaltia mediambiental, creant nous espais lliures d'ones electromagnètiques per a afectats per aquesta alteració de la salut.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article