Ensenyament vol que la propietat dels ordinadors sigui dels centres


El departament d'Ensenyament ha presentat el nou programa eduCAT 2.0 que afectarà el cicle superior de primària – 5è i 6è –  i d’ESO – de 1r a 4rt –. Hi són inclosos un total de 1.710 escoles i 574 instituts.  Els alumnes del programa 1x1 quedaran integrats a l’eduCAT 2.0 i els centres podran escollir si volen continuar amb l'1x1 o bé triar la nova opció. El programa preveu dotar d’ordinador i de pissarra digital interactiva (PDI) a primària i que tots els centres públics de secundària disposin PDI. Planteja que els ordinadors siguin dels centres, compartits pels alumnes a classe.

Els alumnes dels cursos que ja havien començat mantindran el programa 1x1. Per als alumnes de primer d’ESO que s’hi incorporen el proper mes de setembre, els centres podran optar per continuar amb el model de l’1x1, pel qual es subvencionarà als alumnes amb 150€ per la compra d’ordinadors portàtils i als centres amb 35€ per alumne per a continguts i entorns virtuals d’aprenentatge (EVA), o bé rebre una assignació equivalent per comprar equips i continguts digitals que quedarien en propietat als instituts. Els centres que encara no hagin iniciat l'anterior programa de l'1x1 -un ordinador per alumne- ja no hi són a temps.

L'eduCAT 2.0 preveu dotar, durant els dos propers cursos, les aules de cinquè i sisè de Primària amb 13.500 ordinadors portàtils, encara no se sap quants per classe, i amb 960 pissarres digitals interactives.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Maria
1.

no hi ha dret que les escoles hagin d'actuar al gust i caprici dels polítics de torns.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article