S'inaugura un restaurant de KM0 al Pallars Sobirà


L'espai TOMATA es defineix com "un laboratori viu per experimentar el plaer del menjar local, ecològic i de temporada" i s'inaugura el 10 de juny al poble de Burg, al Pallars Sobirà. El restaurant camina de la mà amb un projecte més ampli d’investigació i aprenentatge. Han engegat una activitat gastronòmica on el més important és valorar i estimar els aliments, i sobretot les persones que els fan possibles al camp, a l’obrador i a la cuina.

Es treballa amb la pagesia propera que és qui ens alimenta i ens ofereix productes de qualitat a la vora de casa, fent cuina local de quilòmetre zero. S'ofereix una carta diferenciada per a cada estació de l’any.

El projecte de l’espai TOMATA també neix per tal de sensibilitzar la població, tant local com forana, de la necessitat de canviar l’actual model de consum d’aliments. Les llargues cadenes comercials estan desactivant l’estructura local que al llarg dels segles ha alimentat la població propera. Avui dia la major part dels consumidors acudeixen al supermercat on els aliments no tenen cap origen conegut. Aquest fet juga en deteniment de la vida als espais rurals que tradicionalment s’han definit per produir aliments d’una manera acord amb els recursos endògens que ofereix l’espai.

L'espai TOMATA és a La Caseta de La Coma de Burg (la ccb), seu de l'Associació D'AgroS, Dansa Agro Social, i on es desenvolupen el conjunt d'actvitats que dinamitza l'Associació.

La ccb acull els tres projectes actuals de l'Associació:

· A la planta del mig de la ccb hi ha l'espai TOMATA, nucli d'operacions del laboratori viu d'aquest projecte de cuina, alimentació i salut.
· A la planta superior de la ccb hi ha la sala dansBURG, nom que pren el projecte de dansa i circ que impulsem.
· Entre l'espai TOMATA i dansBURG trobem la tercera pota de la ccb: el Cabaret Xino-xano. És la nostra proposta per difondre les arts escèniques al Pirineu, i gira fonamentalment al voltant dels sopars-espectacle.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article