Campanya en defensa de la línia de tren Figueres-Portbou


La plataforma d'Usuaris del Tren Cervera-Portbou-Figueres ha iniciat una campanya que recull signatures per Internet en defensa del tren de l'Empordà. La iniciativa pretén que els internautes que ho vulguin puguin signar el Compromís de Portbou, que es va presentar en aquesta població ara fa uns mesos i que aposta per la millora del servei de la línia ferroviària Figueres-Portbou. La recollida de signatures es fa a través d'aquest  web, que es pot consultar en francès i en català.

Usuaris de la línia de l'Empordà estan aquests dies parlant amb les formacions polítiques per aconseguir un compromís. En un comunicat, asseguren que el trasllat de l'estació de Figueres a Vilafant i la impossibilitat de finançar la variant ferroviària del nord, podria comportar que els responsables de Foment s'estiguessin plantejant  una 'solució' més barata: suprimir el servei de passatgers Figueres - Portbou.

El trasllat de l'estació a Vilafant, exposen, representa continuar apostant pel creixement urbanístic desmesurat, és a dir, seguir en la mateixa línia que ha portat a la crisi actual. Pel portaveu de Salvem el Tren de l'Empordà, Pep Gou, cal apostar per l'economia local  i per un model turístic molt més sostenible i menys estacional que utilitzi molt més el transport públic; un model que té èxit arreu d'Europa. I conclou: 'Suprimir una línia de tren que ens connecta amb els nostres veïns del nord, quan tot indica que estem entrant en una crisi energètica, és d'una miopia preocupant. I ho és, perquè va acompanyada d'ignorar realitats com el fet que només el 12 % dels clients rossellonesos del comerç figuerenc venen de Perpinyà o que 200.000 dels visitants anuals del Museu Dalí arriben a Figueres en tren'.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article