Una carnisseria que no ven carn


Fa pocs mesos va obrir la primera carnisseria vegetariana a Europa, així es fa dir De Vegetarische Slager, un establiment destinat a consumidors que no mengen carn o bé pretenen reduir-ne el consum. La botiga, que va obrir les seves portes a La Haia (Països Baixos) a finals de l'any passat, s'ha especialitzat en la venda de productes alternatius a la carn, que contenen proteïna vegetal  com els derivats de la soja o el seitan,  i en la introducció de nous aliments com el tramús.

La idea de negoci sorgeix d'un pagès ecològic Jaap Korteweg, sensible i compromès amb evitar el patiment animal que comporta la cria industrial de bestiar. La família Korteweg s'havia dedicat durant generacions a la plantació de tramús. Ara, amb aquesta iniciativa, l'emprenedor holandès ha reintroduït les virtuts nutricionals i ambientals d'aquesta lleguminosa que ja es consumia en civilitzacions antigues com l'egípcia o la maia.

Des de la seva web, Korteweg convida a tastar els seus revolucionaris gustos i promet 'que faran oblidar ràpidament el gust real de la carn', menjar no és només omplir el ventre, afegeix, sinó que és un factor importantíssim per a tenir una vida sana i feliç. Defineix el seu estil com a contemporani, net i elegant i ratifica que amb la seva proposta 'la conveniència i el gust van de la mà'.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article