Recull de bones pràctiques en la gestió de l'aigua


L'Agència Catalana de l'Aigua, en el marc del projecte SUD'EAU, ha publicat una guia amb 48 bones pràctiques en la gestió de l'aigua dels territoris del Sud-est europeu.

El projecte SUD’EAU, Gestió Local i Participativa de l’aigua i dels rius del Sud-est Europeu, es troba dins del Programa Operatiu de Cooperació Territorial de l’Espai del Sud-oest Europeu (PO SUDOE), la prioritat del qual és la millora i la sostenibilitat per a la protecció i conservació del medi ambient

El SUD’EAU es basa en les principals consideracions i eixos de la Directiva marc de l’aigua:
• L’ambiental doncs pretén aconseguir el bon estat ecològic de l’aigua i dels rius
• l’econòmic, per assegurar l’ús sostenible de l’aigua a través de la recuperació de costos i la gestió de la demanda; i
• El social, que té com objectiu promoure una participació ciutadana activa.

El projecte té com objectiu iniciar experiències demostratives a nivell local, que esdevinguin bones pràctiques de referència, per la gestió sostenible de l’aigua. Aquestes experiències es portaran a terme en el marc de processos participatius que facin possible l’aprenentatge col·lectiu en la aplicació de mesures de gestió sostenible, de manera que puguin ser transferides a d’altres regions europees.

A banda de la Guia de Bones Pràctiques, també s'ha elaborat una Guia d'experiències de Referència i una Guia de Participació. L'objectiu general és donar a conèixer experiències perquè es desenvolupin nous projectes relacionats amb la gestió sostenible i participativa de l’aigua.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article