Acció a Brussel.les per frenar la legislació europea sobre la lliure circulació de llavors


El diumenge 17 d'abril es prepara una acció col.lectiva de protesta a Brussel.les contra les noves lleis comunitàries que pretenen controlar la lliure circulació de llavors. Segons una de les entitats convocants, l'associació 'Sobirania sobre les Llavors' (Seed Sovereignity), la legislació atén els interessos de les grans empreses de llavors, per això han organitzat aquesta jornada que ha de crear les bases d'una xarxa internacional d'intercanvi de llavors.

Seed Sovereignity té intenció de presentar al Parlament Europeu les milers de signatures que s'han recollit a Europa i demanar una investigació per aclarir si aquestes lleis comunitàries violen el dret fonamental a l'alimentació i a l'accés a les llavors.

Les organitzacions convocants conviden a jornada a totes les associacions que lluiten per la protecció de la lliure circulació de llavors, però també a particulars, jardiners o pagesos. En la trobada es preveu aprofitar el contacte per posar en comú les varietats de llavors i repartir-ne de manera gratuïta. Durant aquest diumenge la capital europea serà el punt d'exposició d'idees i experiències, de debats, tallers tot basat en les llavors agrícoles.


Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article