Presenten 'El nostre verí quotidià', el darrer treball de l'autora del 'Món segons Monsanto'


"El nostre verí quotidià" és el darrer treball de l'escriptora i activista francesa Marie-Monique Robin, un llibre i un documental amb el mateix títol. Després de la seva primera publicació "El món segons Monsanto", Robin s'endinsa en la investigació dels productes químics presents en la nostra cadena alimentària, de quina manera s'avaluen i per quina reglamentació han de passar. L'autora analitza en aquesta obra els pesticides, plàstics  o additius que es vinculen al sector de l'alimentació.

En el treball que s'ha allargat dos anys i que ha investigat en àrees de Sud-amèrica, Àsia i Europa, l''autora llança preguntes com, de quina manera es reglamenten les més de 100.000 molècules químiques que són presents al nostre medi ambient d'ençà la fi de la segona guerra mundial i planteja si existeix alguna relació entre l'expansió d'aquests productes químics en la nostra vida quotidiana i l'epidèmia d'al.lèrgies i malalties cròniques presents, especialment, en la població de països desenvolupats. Una presència creixent d'alteracions cròniques de la salut que constata l'OMS.

El llibre abasta la investigació feta per la periodista sobre els químics que s'introdueixen en la cadena alimentària des del seu origen (pesticides al camp) fins a l'hora del seu consum (additius i plàstics utilitzats en el sector alimentari).

Les conclusions es basen en els resultats de nombrosos estudis i en testimonis de representants d'agències reguladores internacionals com la Food and Drug Administration (FDA) o l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).

El 15 de març passat, la cadena Arte va fer difusió del trailer del documental dirigit per Robin sota el títol 'Notre poison quotidien'. El podeu veure en el següent vídeo:



Més informació Cadena Arte

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article