Una jutgessa admet a tràmit una demanda col.lectiva contra les clàusules sòl

Una quarta part dels demandants són del Principat


L'associació d'usuaris de banca Adicae la va presentar contra 45 entitats bancàries i, a partir d'ara, s'inicia el termini de dos mesos perquè tots els afectats per aquestes clàusules hipotecàries es puguin adherir al procés. En la demanda col·lectiva que ADICAE va presentar el passat 11 de novembre de 2010 als Jutjats de Madrid contra 45 entitats financeres, més d'un 22 % del total de representats, són catalans.

La titular del jutjat mercantil n. 11 de Madrid ha obert també un apartat diferenciat de tot el procés, per decidir si adopta la mesura cautelar, on l'organització de consumidors demana la paralització automàtica de la inclusió d'aquesta mena de clàusules en els préstecs hipotecaris vigents.

La demanda, de moment, representa els interessos de 400 clients bancaris que demanen la nul.litat de les clàusules que fixen una diferència "desproporcionada" entre el límit sostre i sòl del tipus d'interés fixat en els contractes hipotecaris. Molts d'usuaris s'han vist privats dels beneficis d'un euribor a mínims, per culpa dels interessos fixats per les clàusules sòl. Unes clàusules que era habitual incloure en les hipoteques concertades entre 2007 i 2008, quan l'euríbor, l'índex de referència, va ascendir a rècords històrics.

Els gairebé quatre milions de famílies afectades per les clàusules sòl podrien acabar beneficiant-se d'aquesta acció col.lectiva que ahir va tenir reconeixement judicial. Adicae ha posat en marxa, al mateix temps, un dispositiu especial per a poder atendre tots els usuaris que es considerin perjudicats per aquestes clàusules. La delegació d'Adicae de Catalunya té la seu al carrer Entença, 30. Telèfon 93 342 50 44 e-mail: [email protected]

Adicae també ha posat un telèfon d'atenció el 902 876 326, des del qual s'indiquen els pasos a seguir pels usuaris involucrats.

Contingut de l'Edicte

En aquest enllaç podeu veure l'entrevista que vam realitzar fa uns mesos a Jordi Tarruella, sots director d'Aicec Adicae, on parla sobre el tema.




Llistat d'entitats demandades per Adicae:

BBVA
Banco Popular
Banco de Galicia
Banco Guipuzcoano
Banco Pastor
Banco Vasconia
Banco Gallego
CAI
Caixa Galicia
Caja Castilla La Mancha
Caixa Girona
Caixa Nova
Caixa Manresa
Caixa Ontinyent
Caixa Penedes
Caixa Sabadell
Caixa Rural de Balears
Caixa Tarragona
Caja Círculo
Caja de Ahorros de Cataluña
Caja Extremadura
Caja Badajoz
Caja Duero
Caja España
Caja Canarias
Caja Granada
Caja Insular de Ahorros de Canarias
Multicaja
Caja Rural de Asturias
Caja Rural de Cuenca
Caja Rural de Navarra
Caja Rural de Granada
Caja Rural del Sur
Caja Segovia
Caja Sol
Caja Sur
Cajalón
Cajamar
Ipar Kutxa
Unicaja
Caixa destalvis Unio de Caixes de Manlleu
Sabadell i Terrassa
Caixa destalvis de Catalunya
Tarragona i Manresa
Caja de Arquitectos

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article