El canvi al comptador de llum electrònic ha de ser gratuït


Endesa desperta de nou les ires entre els abonats, aquesta vegada per la notificació de cobrament de 9'04 euros en concepte de "dret d'enganxament", als clients de les zones on ja s'està efectuant el canvi als nous comptadors. L'organització de consumidors UCE explica en una nota que, malgrat que la companyia ha estat advertida que la mesura no és legal, els clients de diferents comunitats autònomes estan rebent cartes on se'ls comunica el canvi de comptador i el cost que els suposarà.

Tan per part del Ministeri d'Indústria com per Presidència del govern s'ha notificat oficialment que el canvi previst del parc de comptadors actuals per passar a electrònics no ha de suposar cap despesa afegida als abonats.

A la disposició oficial s'hi afegeix un informe de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE), relacionat amb la substitució dels comptadors electromecànics actuals, i  que en resposta a la reclamació d'un usuari afirma que "les empreses distribuïdores no han de cobrar drets d'enganxament per la substitució dels equips de mesura electromecànics pels nous electrònics, donat que, ni la decisió ni la responsabilitat del canvi recau en el consumidor".

Tot i així, la companyia ha tirat endavant l'enviament dels avisos, davant d'aquest fet, la Unió de Consumidors insta Endesa que aturi els cobraments sota aquest concepte i que retorni els imports que hagi cobrat fins ara. L'organització de consumidors commina els abonats a reclamar la devolució dels 9 euros en cas que ja els hagi pagat i, si la companyia no respon, que denunciï el fet davant de les autoritats de consum i de la CNE.

Endesa té previst canviar els 13 milions de comptadors  dels seus abonats des d'ara fins al 2015. Un procés que han de seguir totes les companyies elèctriques que operin a l'estat espanyol, en compliment de l'Ordre Ministerial 3860/ de 2007, per la que tot els comptadors de potencies inferiors a 15 kW hauran de ser substituïts per comptadors electrònics abans de la fi de 2018. Uns nous equips que permetran la discriminació horària de consum, fer lectures en temps real des del centre de control i detectar possibles fraus.

Més informació UCE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

josep cunill
1.

com és que ningú parla de l'afectació sobre la salut d'aquests nous comptadors que van via ones?
que cadacomptador té l'efecte de 40 routers wifii?
qui s'embutxaca aquets 15 millions de comptadors que desprès faran treure de nou ?

https://www.youtube.com/watch?v=CMLkEI3khXk

  • 6
  • 1

Comenta aquest article