72% d'electricitat de fonts renovables pel 2020


Aquest és un dels objectius de la proposta de generació elèctrica que Ecologistes en Acció ha fet pública en un document tècnic detallat. La proposta també planteja la reducció del 26% del consum elèctric, del 45% d'emissions i inclou el tancament de les centrals de carbó, fuel i nuclears pel 2020.

Una de les dades més importants de la proposta és la reducció del consum d'energia, tant elèctrica (26%) com primària (42,2%) i final (34,5%) respecte el 2009. Per l'enitat ecologista, aquestes xifres mostren un gran esfoç necessari per reduir les emissions fins als límits aconsellats pel Panell Intergovernamental per al Canvi Climàtic de les Nciosn Unides i no sobrepassar l'1,5ºC d'augment de temperatura que comportaria conseqüències catastròfiques i irreversibles per al planeta. També mostra que hi pot haver una transició cap a un món "post energia fòssil", justament ara que estem atravessant el pic del petroli.

La proposta planteja prescindir de les centrals de carbó, fuel i nuclears en només 10 anys. El tancament d'aquestes darreres és un dels objectius històrics de les organitzacions ecologistes. El document també planteja la necessitat d'una nova regulació del sistema elèctric, que podria passar, segons l'entitat, per una titularitat pública de les instal·lacions. El suport institucional a les energies renovables és un dels pilars per aconseguir aquesta reducció.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article