el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

entrevistes

Dimecres, 19 de setembre de 2012, a les 10:00 h

Un recorregut per l'altre món possible

Globalització (L'Excusa)


L'Excusa és un recorregut per l'altre món possible en 13 capítols.
Les alternatives cap a noves direccions que es donen avui arreu de Catalunya es desgranen capítol rere capítol. Són alternatives que aspiren a posar cognoms nascuts de la pràctica a les grans paraules que l’ésser humà fa segles prova d’estructurar com a guia de les seves eleccions: justícia, igualtat, llibertat, alteritat... criteris que voldríem per a orientar l’acció política, -de polítics i de ciutadans-, i per a construir un món que volem digne i que sabem possible..
Ampliar

Lectures 4027 lectures   Comentaris Cap comentariDimecres, 5 de setembre de 2012, a les 10:00 h

Xavier Cortadellas i Judit Pujadó Recuperen la memòria de 30 viles abandonades a 'Els pobles perduts'

Desafiant el pas del tempsSies.tv

  Querós, Conill, Blancafort de Noguera, Pinyeres... Són només alguns dels pobles abandonats de Catalunya, testimonis de temps passats, sense ànimes. El nou projecte d'Edicions Sidillà 'Els pobles perduts' -coordinat per Xavier Cortadellas i Judit Pujadó-, recull 30 històries de viles deshabitades i ha nascut perquè el temps no s'emporti una part del país..
Ampliar

Lectures 3429 lectures   Comentaris Cap comentariDilluns, 26 de març de 2012, a les 20:15 h

Xavier Uriarte metge naturista

El dret a no vacunar-se també ha de ser tingut en compte


Xavier Uriarte, metge naturista, Ramon Llorente, Defensor de la Ciutadania de Girona, Françoise Joét, presidenta de l'European Forum For Vaccine Vigilance i Lua Català, pediatra/homeòpata, participen en aquest vídeo en un acte de defensa del dret a la llibertat de vacunació i la necessitat  que les persones tinguin la informació sobre els riscos que poden comportar.

L'acte organitzat a finals de gener per la Lliga per la Llibertat de Vacunació i amb el suport de l'European Forum For Vaccine Vigilance, volia respondre a la intensa pressió que pateix qui opta per no vacunar-se..
Ampliar

Lectures 5133 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Dimecres, 22 de febrer de 2012, a les 07:00 h

Antoni Pérez Director d'Àrids Pérez

Tancant el cercle del reciclatge en la construcció

Una empresa de Caldes de Montbui ha trobat una sortida pels materials que fins ara es dipositaven als abocadors de runa. A partir d'aquestes restes es pot fer un nou formigó base amb què es construeixen les peces que formen part de murs de contenció. Cadascuna de les peces absorbeix dues tones de runa. Àrids Pérez té en marxa una planta en període de proves que comercialitzarà aquestes peces que substitueixen la pedra natural. Una sortida que tanca el cercle del reciclatge en la construcció.
Ampliar

Lectures 4469 lectures   Comentaris Cap comentariDimarts, 24 de gener de 2012, a les 09:45 h

Santiago Niño Becerra Economista i catedràtic de l’IQS-Universitat Ramon Llull

'Haurem de passar de gestionar l'abundància a gestionar l'escassetat'


La inèrcia de 2011 encara empeny a la baixa el clima econòmic i les retallades que estem patint per part de les administracions dirigides a complir el límit deficitari, no ajuden de cap manera a generar creixement. Segons Santiago Niño Becerra, encara no s'ha fet el canvi de model necessari per a evitar un atur estructural elevat que evidencia molta mà d'obra 'innecessària'. Esgotat el model econòmic basat en el crèdit, l'economista considera que a partir d'ara en lloc de gestionar l'abundància, tocarà 'gestionar l'escassetat'..
Ampliar

Lectures 5884 lectures   Comentaris Cap comentariDilluns, 12 de desembre de 2011, a les 12:45 h

La Fundació Arrels entre els projectes finançats per la Banca Ètica

Ajut a les persones sense llar de la ciutat de Barcelona


Arrels és una fundació privada dedicada a l’atenció de persones sense llar a la ciutat de Barcelona. L’entitat compta amb més de 200 voluntaris i de 5.000 socis que permeten dur a terme els diferents programes d’actuació. Al llarg del 2010 es van atendre unes 1000 persones i en va facilitar allotjament estable a 197.

Més sobre Fundació Arrels en aquest enllaç.
Ampliar

Lectures 4965 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Divendres, 21 d'octubre de 2011, a les 13:15 h

'Reparat millor que nou' Iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Objectes amb més d'una vida

'Reparat millor que nou', un projecte de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on a través de tallers i assessorament tècnic els interessats poden participar de manera gratuïta per aprendre a allargar la vida d'electrodomèstics o estris de la llar, desmuntar un entapissat vell o fins i tot reparar els frens o una punxada de la bicicleta.  Més informació www.bcn.cat.
Ampliar

Lectures 4752 lectures   Comentaris Cap comentariDijous, 15 de setembre de 2011, a les 10:30 h

Mercat Agroecològic d'Ulldecona Del Camp a la Taula

La masovera se'n va al mercat!gastrocat.
Ampliar

Lectures 5229 lectures   Comentaris Cap comentariDijous, 30 de juny de 2011, a les 08:45 h

Martí Boada Expert en sostenibilitat mediambiental

'La venda directa és una línia molt interessant però encara li falta metodologia'


Boada, reconegut professor de la UAB i col.laborador de l'Espai Terra de TV3, parla en aquesta entrevista de com podem contribuir a la preservació del medi ambient incorporant productes locals a la nostra cistella. De la importància de l'agricultura i el comerç de proximitat i també de la recuperació de llavors i del valor dels coneixements acumulats per la pagesia al llarg de la història..
Ampliar

Lectures 5523 lectures   Comentaris Cap comentariDilluns, 16 de maig de 2011, a les 07:15 h

Manuel Sánchez Tècnic en gestió econòmica de la Fundació Privada Garrotxa Líder

'Els productors artesanals estan oferint el seu esforç i el seu coneixement a través del seu producte'


La feina de Manuel és estructurar l'activitat econòmica dels petits emprenedors artesanals, interpretant en termes econòmics la seva activitat i assessorant-los en aquesta matèria. Són gent que generalment elabora producte de gran qualitat, i al seu parer, són elements molt interessants per la vitalitat econòmica del territori. El suport que els dóna Manuel a través de la Fundació Privada Garrotxa Líder va encaminat a que el seu procés de producció sigui sostenible i que, alhora, millorin la seva qualitat de vida..
Ampliar

Lectures 4741 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter