El Rull - Can Maspons, ous ecològics a redós dels Cingles de Bertí

Pere Maspons i Xavier Julian Ramaders ecològics


Han estat poques les granges catalanes que han optat per la producció d'ous ecològics, la necessitat d'una extensió dels terrenys per a fer-ne una explotació rendible és un límit significatiu. El Rull - Can Maspons (Bigues i Riells) és una de les granges avícoles que van obrir camí quan els que es dedicaven a la producció ecològica eren titllats d'aventurers i el mercat encara considerava l'opció com a exòtica. La casa pairal Maspons, del segle XVI, ha estat testimoni de l'aventura i en les tres hectàrees de terreny que l'envolten, més de 4.000 gallines privilegiades tenen sis corrals per aixoplugar-se, pasturen a cor que vols sota el marc incomparable dels Cingles de Bertí, mengen gra que no ha passat per químics ni pesticides i viuen una vida plàcida a canvi dels seus ous. En Pere Maspons i Xavier Julian que gestionen el negoci ens expliquen quines són les condicions d'aquest conveni.

[email protected]


Enllaç: El Rull - Can Maspons




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Joan Grané Bescanó
4.
Comptant que la dotzena costa 2'91€, calcula quantes dotzenes necessitaràs vendre per cobrir la despesa generada per les gallines, més els impostos, els autònoms, els 600 € de despesa adicional anual per la denominació "ecològica", més el què tu necessites per viure. Si tens l'espai no ho dubtis, ja tens molt de guanyat. #1
  • 3
  • 1
Joan Grané Torradeflot Bescanó
3.
Tinc un tros de terreny i fa un any em vaig animar a fer-hi creixer un parell d'oques i sis gallines. Romanen tot el dia menjant insectes i herbes pel terreny, on hi he sembrat alfals, a la vesprada blat, blat de moro, ordi, cibada i a dormir. També menjen tota classe de residus del menjar de la família.
Ja fa uns quants mesos que diàriament recullo 3-4 ous de les quatre gallines -hi ha dos galls- i quasi cada dia un ou de l'oca -el mascle només menja i vigila com un gos-.
No cal dir que estic molt satisfet de la meva iniciativa, perquè mai havia menjat uns ous tant gustosos i tant bons. La família està completament d'acord en què són incomparables a res que hagin menjat mai.
No sé com serà la carn del gall, perquè la dona no me'l ha deixat matar per Nadal, però no dubto que deu ser cosa fina i impagable.
Si teniu un tros i ganes, no ho dubteu, perquè els costos són insignificants.
  • 2
  • 0
Monica Martín
2.
Hola, he consumit varies vegades els ous de Rull Can Maspons i haig de dir que la qualitat deixa bastant que desitjar. No dubto en què s'utilitzen els mitjans per passar la certificació CCPAE però com a consumidora he trobat ous no ecològics de bastant millor qualitat. Si deixo aquest comentari no és amb ànim d'ofendre però realment m'indigna veure que hi ha gent que està treballant de valent per treure productes ecològics, de qualitat, i fet a consciència i d'altra gent fa realment els mínims per poder incloure el segell i poder cobrar el surplus de l'etiqueta "ecològic". No sé si és el cas, però sospito que sí ja que altres consumidors estan d'acord amb mi. Per la meva feina me'n faig un tip d'animar a la gent a passar-se a una alimentació ecològica i de qualitat, i productes com aquests fan un flac favor al sector ecològic que s'esforça en elaborar productes de qualitat.

En concret es pot dir que l'ou no té gust a res. La clara no és densa al voltant del rovell sinó líquida com l'aigua. El rovell no té consistència.

Salutacions
  • 21
  • 10
ignasi
1.

bones os dediqueu exclusivament a la venda del ou?,quantes ne teniu?
a partir de quin numero de gallines es pot començar a viure unicament i exclusivament de la venda del ou ecologic?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article