"No podem seguir creixent sempre, ara toca madurar"

J D


Joan Antoni Melé és el Director Territorial de Triodos Bank a Catalunya i Balears. Abans, havia acumulat trenta anys llargs d'experiència en una entitat financera convencional, fins que va decidir fer un cop de timó a la seva vida optant per treballar en "l'altra banca", la banca ètica amb més assentament a l'estat.

En una entrevista a Jornal, Melé reflexiona sobre la força que té el consumidor cada cop que tria el que vol comprar, "el poder del ciutadà ja no és tan en el seu vot, sinó en el seu consum" defensa. Parla dels aspectes positius de la crisi si és que serveix per a canviar el model de creixement, "no podem seguir creixent sempre, ara toca madurar", puntualitza.

Triodos Bank és un banc europeu independent creat el 1980 que desenvolupa un model de negoci bancari diferent, basat en la transparència, que combina la rendibilitat financera amb la rendibilitat social i medi ambiental.


Així amb les aportacions dels clients només inverteix en iniciatives socials, culturals o medi ambientals que siguin econòmicament sostenibles.

Triodos Bank ha estat reconegut només fa uns mesos com el banc més sotenible del món atorgat pel Financial Times i la Corporació Financera Internacional (IFC). Recentment, l'entitat ha signat un conveni amb la Generalitat pel que es compromet a facilitar liquiditat als Centres Especials d'Ocupació que asseguren el treball a persones discapacitades o amb risc d'exclusió social, un sector que passa també per moments difícils a causa del tancament de l'aixeta dels crèdits.

Podeu visionar el contingut de l'entrevista en el següent vídeo:



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article