Teatre Fòrum: Mustafà és al replà

  • Sala d'actes del Centre Cívic Barri Vell-Mercadal
    Girona
La Fundació SER.GI apropa la reflexió sobre la diversitat a la ciutadania a través del cicle "Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió"

Del 13 d'octubre al 17 de novembre la Fundació SER.GI organitza el cicle "Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió", que inclou un seguit de diàlegs i activitats per reflexionar sobre la diversitat en la societat actual.

Tant els quatre diàlegs inclosos en el cicle com les sessions de teatre fòrum i de cinefòrum, tenen com a objectiu mostrar l'experiència de persones arribades de diferents parts del món, i que formen part de l'entramat social i cultural gironí des de fa temps, i que tractaran temes diversos com la identitat, el gènere, els refugiats o el mercat laboral.

El primer dels diàlegs previstos tindrà lloc el proper dijous 13 d'octubre a les 19h, a la sala d'actes del Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, i sota el títol "Construint identitats" comptarà amb la participació de Saïd el Kadaoui, psicòleg i escriptor, i de Mostafà Shaimi, filòsof i membre de diferents entitats, que parlaran de com entenen ells la identitat i com creuen que es construeix. El diàleg serà dinamitzat per Gemma Clapès, responsable dels Serveis Socials d'Atenció Primària de l'Ajuntament de Girona.

Tant el següent diàleg "Refugiats d'ara, d'abans i de sempre", que serà el dia 20 d'octubre, com el teatre-fòrum "Mustafà és al replà", que serà el dia 27 d'octubre, tindran lloc al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal a les 19 h. El 3 de novembre, l'aula A de la Casa de Cultura, acollirà el diàleg "Les Migracions en femení", i el 10 de novembre el diàleg "Mercat laboral. Històries de la migració". El cicle es clausurarà el 17 de novembre també a les 19 amb la sessió de cinefòrum amb la pel·lícula "Samba" d'Eric Toledano i Olivier Nakache.

La Fundació Ser.gi porta més de 20 anys treballant la sensibilització al voltant de valors de la convivència, la diversitat i la inclusió social a Girona.  A més per poder realitzar aquest cicle s'ha comptat amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el programa de TV3 "Tot un món".


Ponents del primer diàleg:

    Saïd El Kadaoui Moussaoui
    Nascut a Beni Sidel (Nador-Marroc) el 25 de maig de 1975. Als 7 anys s'instal·la a Catalunya. Actualment resideix a Barcelona. Es llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Psicopatologia i Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica per la Universitat Ramón Llull. Actualment treballa de psicòleg a l'Hospital de dia d'adolescents de Gavà de la Fundació Orienta. Ha col·laborat com a docent en diferents postgraus i màsters del a Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona i la Universitat Ramon Llull. També ha realitzat cursos d'estiu a la Universitat de Vic. Actualment es professor del Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica de l'Associació Catalana de Psicoteràpia psicoanalítica (ACPP) en conveni amb la Universitat de Girona (UdG) i del Màster de Perfeccionament en Psicoteràpia Psicoanalítica.
    Ha realitzat conferències a diferents institucions al voltant de la salut mental en contextos de migració i identitat, adolescència i migració. Ha publicat articles de divulgació a diferents publicacions especialitzades.
    Com escriptor ha publicat la novel·la  Límites y Fronteras (Ed. Milenio, 2008), Cartes al meu fill, un català de soca-rel, gairebé (Ara llibres, 2011) i és un dels autors escollits pel professor Cristian H. Ricci pel seu llibre Letras Marruecas. Antología de escritores marroquíes en castellano (Ediciones del Orto, 2012). Al mes d'octubre del 2016 publicarà una nova novel·la titulada NO.
    Col·labora de forma regular amb El Periódico de Cataluña i ha col·laborat puntualment  amb El País, L'Ara, El Punt  i eldiario.es.



    Mostafà Shaimi
    És graduat en filosofia (UdG). Està realitzant el Màster de Recerca en Ciències Humanes (UdG). Titulació de Grau Superior d'Integració Social. Postgrau de Mediació Intercultural (educació, salut, treball i dret), (UdG-2005).
    Ha treballat des del 2001 en entitats de l'àmbit social com: Fundació IRes (Institut de Reinserció Social) (2001), GRAMC (Grup de recerca en minories culturals) (2001-2004), Càritas (2005), Eina (Associació per la recerca i l'acció comunitària) (2005-2010), Fundació Ser.GI (Servei Gironí de Pedagogia social) (2011-2015). També ha treballat en diferents ajuntaments, com ara el de Salt en tant que Coordinador del Servei de Mediació escolar i veïnal (2005). Ha treballat i col·laborat amb diferents iniciatives: Membre del Consell Assessor del 1r Fòrum Inclusió Social i Ciutadania de la Fundació Ser.Gi (2012), Programa Ordit per a líders social de la Fundació Jaume Bofill (Docent, 2006-2009), Membre del consell assessor de programes de la Diversitat a la televisió pública TV3 (Tot un món) (Fundació Jaume Bofill) (2007-2008), Membre de la comissió Drets Polítics i Socials de la Coordinadora d'ONG's de les Comarques Gironines (2004-2006). Ha participat en processos de mediació des de l'administració local per a la creació de centres de culte (mesquites): Vic, Salt, Torroella de Montgrí. Ha format part de plataformes i associacions com: El Consell Islàmic de Vic (1995-1997), Associació de Marroquins de Banyoles (AMB el Pont) (2000-2004), Taula d'Entitats de Suport a Immigrats (2003-2009),entre altres.
    Actualment forma part d'un grup de recerca de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (UdG): La laïcitat positiva a Girona: raonabilitat, límits i aplicacions".


Programa complet:

    Diàleg: Construint identitats
    Dijous 13 d'octubre a les 19 h.
    Sala d'actes del Centre Cívic Barri Vell-Mercadal. Girona
    Diàleg amb Saïd el Kadaoui i Mostafà Shaimi. Modera: Gemma Clapés



    Diàleg: Refugiats d'ara, d'abans i de sempre
    Dijous 20 d'octubre a les 19h
    Sala d'actes del Centre Cívic Barri Vell-Mercadal. Girona
    Diàleg amb Boban Minic i Mohamad Bitari. Modera: Cristina Mas



    Teatre Fòrum "Mustafà és al replà"
    Dijous 27 d'octubre, a les 19 h.
    Sala d'actes del Centre Cívic Barri Vell-Mercadal. Girona
    A càrrec de la companyia Forn de Teatre Pa'tothom



    Diàleg: Les Migracions en femení
    Dijous 3 de novembre a les 19 h.
    Aula A de la Casa de Cultura. Girona
    Diàleg amb Stella Mondragón i Khaoula Echaouech. Modera: Adama Boiro



    Diàleg: Mercat laboral – Històries de la migració
    Dijous 10 de novembre a les 19h
    Aula A de la Casa de Cultura. Girona
    Debat amb Mònica Caldas i Yasser Saadouane. Modera: Pere Cortada



    Cinefòrum: "Samba"
    Dijous 17 de novembre a les 19h
    Aula A de la Casa de la Cultura. Girona
    Cinèforum: "Samba", una pel·lícula d'Eric Toledano i Olivier Nakache. Dinamitza: Carles Solà


La Fundació SER.GI
La Fundació SER.GI treballa des del 1987 per a una societat inclusiva. Facilita el dret a l'habitatge, treballa per l'èxit educatiu, la igualtat d'oportunitats, la participació i la convivència. Treballa amb i per infants, joves i famílies i per potenciar l'autonomia de les persones, millorant les seves competències i les seves habilitats socials, personals i laborals.