el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Tecnologia Dilluns, 20 de febrer de 2017, a les 09:00 h

L'empresa catalana Visyon presenta al MWC la primera plataforma de comunicació immersiva en temps real

Anomenada Telepport, la tecnologia permet a l’usuari traslladar-se a un entorn immersiu generat per una càmera de 360º que emet imatges en directe, amb aplicacions en l’àmbit de la salut, l’educació i els negocis.
Així, la plataforma permet que l'usuari ingressat en un centre de salut pugui teletransportar-se virtualment a la seva llar i relacionar-se amb els familiars. També té el seu espai en projectes educatius perquè els alumnes puguin assistir virtualment a l'aula o bé té la seva utilitat quan es tracta de fer reunions de negocis a distància de manera immersiva.
Visyon és una de les 68 empreses catalanes que s’ubicaran a l’Estand Catalonia de la Generalitat al Mobile World Congres (MWC), que se celebra a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març..
Ampliar

Lectures 1097 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dijous, 12 de gener de 2017, a les 09:45 h

5 apps que ens poden ser útils si anem de rebaixes

Segons les últimes dades del Consumer Barometer de Google, el 81% dels ciutadans de l'estat espanyol tenen, almenys, un dispositiu mòbil intel·ligent. És especialment en els períodes comercials quan aquests terminals cobren especial interès ja que els consumidors en fan ús per a optimitzar el seu temps i fer les compres d'una manera més eficient. Tiendeo ha escollit les millors aplicacions mòbils per planificar tota una jornada de rebaixes entretinguda i funcional..
Ampliar

Lectures 2238 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dissabte, 17 de desembre de 2016, a les 09:45 h

Es posa en marxa Galileu, el nou sistema europeu de navegació per satèl·lit que interactuarà amb GPS

Galileu, el nou sistema europeu de navegació per satèl·lit ha començat a oferir els seus serveis a administracions públiques, empreses i ciutadans aquest  dijous 15 de desembre.
Segons Maroš Šefčovič,  Vice president responsable de la Unió Energètica, la geolocalització és un aspecte fonamental de la revolució digital i ofereix nous serveis que transformaran la nostra vida. Galileu multiplicarà per deu la precisió de la geolocalització i impulsarà una nova generació de dispositius interconnectats com ara els cotxes autònoms o els serveis de les ciutats intel·ligents..
Ampliar

Lectures 3400 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Tecnologia Dilluns, 21 de novembre de 2016, a les 09:45 h

Una aplicació permet comparar el compromís ètic dels productes que estem comprant

De quins materials està fet el producte que tenim intenció de comprar? Quin sistema de fabricació s'ha seguit? La mà d'obra que l'ha produït ha tingut unes condicions dignes de treball? Des de fa poc més d'un any s'està comercialitzant una aplicació per mòbil que permet desvetllar els dubtes que giren a l'entorn d'aquest procés de producció: Abouit, un comparador ètic de productes que són al mercat..
Ampliar

Lectures 2984 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dijous, 10 de novembre de 2016, a les 09:45 h

Samarretes que informen del nivell d'estrés

El projecte europeu StayActive desenvolupa a Catalunya una samarreta intel·ligent que, amb el suport d'un guant, controla la respiració, el ritme cardíac i les reaccions de la pell per mesurar els nivells d'estrès que pateixen els treballadors i els donarà instruccions per evitar-ho, basades en pautes saludables com moure's, fer una pausa o sortir a prendre l'aire.  Gaierebé una tercera part dels treballadors de la UE es considera que pateixen estrés. El 2010, el cost de l'estrés relacionat amb el treball a la UE va suposar un cost de 20.000 milions d'euros..
Ampliar

Lectures 3160 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dilluns, 7 de novembre de 2016, a les 09:15 h

Una cadena sueca de farmàcies promou l'alleujament de dolor puntual a través de realitat virtual

La tecnologia de la realitat virtual s'aplica cada vegada a més camps  de la vida quotidiana de les persones. S'han fet incursions en el camp de l'educació, en la investigació industrial... Ara ens arriba des de Suècia una aplicació dirigida al sector de la salut: Happy Place. Es tracta de l'aplicació de la tecnologia de la realitat virtual com a teràpia per alleujar dolors temporals que els usuaris han d'afrontar, com dolors musculars per activitat esportiva, efectes de vacunes, dolor menstrual o els efectes de fer-se un tatuatge..
Ampliar

Lectures 2344 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Tecnologia Divendres, 30 de setembre de 2016, a les 09:30 h

El gran debat dels auriculars

Foto: Peneli a Flickr
Foto: Peneli a Flickr

Per Tecnonews

El món es divideix en dos, els que consideren una aberració el nou iPhone sense entrada jack per a auriculars i els que ho veuen com una evolució natural de les NNTT.

Recentment Apple presentava el nou telèfon intel·ligent i donava per bones les sospites: a partir d'ara tots els que vulguin escoltar música amb el dispositiu de la companyia de la poma hauran de fer-ho amb auriculars sense fil..
Ampliar

Lectures 2386 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Diumenge, 21 d'agost de 2016, a les 10:15 h

'Historias' una app que fa les funcions de guia turístic

Barcelona, Girona o Tarragona són algunes de les ciutats on es pot disposar de la informació que ofereix l'app 'historias', una aplicació que ens proporciona informació de les petites històries que hi ha al darrere dels racons que visitem. Quan descarreguem l'app al mòbil ens arribarà un missatge dels llocs que guarden alguna història o curiositat. Quan siguem a menys de 200 metres d'algun d'aquests punts ens arribarà un missatge al mòbil. .
Ampliar

Lectures 3079 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dijous, 11 d'agost de 2016, a les 10:30 h

Una patrulla de coloms fa difusió de dades de contaminació a Londres

La qualitat de l'aire de Londres continua sent una de les més baixes entre les ciutats europees, segons un estudi comparatiu publicat pel Huffington Post, una realitat que suposa un cost humà i econòmic significatiu. I no serà que les autoritats britàniques no hi han dedicat esforços. La darrera actuació compta amb la col·laboració d'una patrulla molt especial: La 'Pigeon air patrol', un grup de coloms equipat amb petites motxilles que integren aparells que mesuren la qualitat de l'aire i la ubicació de l'au en cada moment..
Ampliar

Lectures 3574 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dijous, 30 de juny de 2016, a les 09:00 h

Passport, la primera eina en tecnologia NFC que segueix la traçabilitat dels productes de la moda

En el marc del 080 Barcelona Fashion, que se celebra aquests dies a la capital catalana, ha estat presentada la TC Passport una nova eina que permet saber la traçabilitat de les peces de roba quan s'adquireixen. La promotora d'aquesta innovació és Twenty Corner, una empresa catalana que ha desenvolupat un xip de tecnologia NFC (Near Field Communication) i que informa el consumidor, des del seu mòbil, de quin és l'origen de les matèries primeres, el lloc de la producció, el dissenyadors o la col·lecció a la que pertany la peça de roba..
Ampliar

Lectures 2929 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter