el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Tecnologia Dijous, 27 d'abril de 2017, a les 09:30 h

Freshly Cosmetics guanya un dels premis Gresol

La Fundació Gresol va celebrar aquest dimarts l'acte de lliurament dels Premis Gresol al Talent Jove. Entre els premiats destaca  Freshly Cosmètics, una spin off de la Universitat Rovira i Virgili que promou productes de cosmètica saludable, 100% lliure de tòxics. També van rebre un reconeixement en el mateix acte les marques Captio i Viajes Para Ti.
.
Ampliar

Lectures 450 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dimarts, 4 d'abril de 2017, a les 09:15 h

Ulabox acorda amb el Grup Ros la venda de peix fresc de proximitat

El Grup Ros, que comercialitza peix de les llotges de la costa catalana, ha arribat a un acord amb el supermercat on line Ulabox que inclourà en la seva oferta més de seixanta referències de peix fresc i envasat. El supermercat que ven exclusivament a través de la xarxa, amplia així la seva oferta de producte fresc. .
Ampliar

Lectures 1745 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Diumenge, 5 de març de 2017, a les 20:00 h

Salut, retail i big data són els sectors destacats en la sisena edició del programa EMPENTA

Un total de 189 projectes es presenten a la sisena edició del programa EMPENTA. La gestió de grans volums de dades, la geolocalització o la transformació digital són algunes de les tendències més destacades en les tries de les start-ups. Ara, al llarg de cinc mesos,  els 20 projectes seleccionats es beneficiaran de les facilitats i els recursos d'Esadescreapolis, Acció i Esade per iniciar el seu trajecte..
Ampliar

Lectures 2321 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Tecnologia Dimecres, 1 de març de 2017, a les 20:45 h

Premis a la innovació tecnològica amb finalitats humanitàries

La Creu Roja ha lliurat  els Premis a la innovació tecnològica amb finalitats humanitàries, durant la celebració del 4YFN (4 Years From Now), saló dedicat a les startup, en el marc del Mobile World Congress, que té lloc a Barcelona.

Aquests guardons, que responen a l'aposta de l'organització per la innovació tecnològica amb finalitats socials, distingeixen aquells nous desenvolupaments per a dispositius mòbils i compten amb tres categories: "Vida Activa", "Salut Constant" i "Infància i Joventut". L'objectiu és crear aplicacions mòbils innovadores que es puguin utilitzar per a les finalitats pròpies de la Creu Roja en la seva atenció als col·lectius més vulnerables..
Ampliar

Lectures 2339 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dilluns, 20 de febrer de 2017, a les 09:00 h

L'empresa catalana Visyon presenta al MWC la primera plataforma de comunicació immersiva en temps real

Anomenada Telepport, la tecnologia permet a l’usuari traslladar-se a un entorn immersiu generat per una càmera de 360º que emet imatges en directe, amb aplicacions en l’àmbit de la salut, l’educació i els negocis.
Així, la plataforma permet que l'usuari ingressat en un centre de salut pugui teletransportar-se virtualment a la seva llar i relacionar-se amb els familiars. També té el seu espai en projectes educatius perquè els alumnes puguin assistir virtualment a l'aula o bé té la seva utilitat quan es tracta de fer reunions de negocis a distància de manera immersiva.
Visyon és una de les 68 empreses catalanes que s’ubicaran a l’Estand Catalonia de la Generalitat al Mobile World Congres (MWC), que se celebra a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març..
Ampliar

Lectures 2527 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dijous, 12 de gener de 2017, a les 09:45 h

5 apps que ens poden ser útils si anem de rebaixes

Segons les últimes dades del Consumer Barometer de Google, el 81% dels ciutadans de l'estat espanyol tenen, almenys, un dispositiu mòbil intel·ligent. És especialment en els períodes comercials quan aquests terminals cobren especial interès ja que els consumidors en fan ús per a optimitzar el seu temps i fer les compres d'una manera més eficient. Tiendeo ha escollit les millors aplicacions mòbils per planificar tota una jornada de rebaixes entretinguda i funcional..
Ampliar

Lectures 2683 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Tecnologia Dissabte, 17 de desembre de 2016, a les 09:45 h

Es posa en marxa Galileu, el nou sistema europeu de navegació per satèl·lit que interactuarà amb GPS

Galileu, el nou sistema europeu de navegació per satèl·lit ha començat a oferir els seus serveis a administracions públiques, empreses i ciutadans aquest  dijous 15 de desembre.
Segons Maroš Šefčovič,  Vice president responsable de la Unió Energètica, la geolocalització és un aspecte fonamental de la revolució digital i ofereix nous serveis que transformaran la nostra vida. Galileu multiplicarà per deu la precisió de la geolocalització i impulsarà una nova generació de dispositius interconnectats com ara els cotxes autònoms o els serveis de les ciutats intel·ligents..
Ampliar

Lectures 3740 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dilluns, 21 de novembre de 2016, a les 09:45 h

Una aplicació permet comparar el compromís ètic dels productes que estem comprant

De quins materials està fet el producte que tenim intenció de comprar? Quin sistema de fabricació s'ha seguit? La mà d'obra que l'ha produït ha tingut unes condicions dignes de treball? Des de fa poc més d'un any s'està comercialitzant una aplicació per mòbil que permet desvetllar els dubtes que giren a l'entorn d'aquest procés de producció: Abouit, un comparador ètic de productes que són al mercat..
Ampliar

Lectures 3354 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dijous, 10 de novembre de 2016, a les 09:45 h

Samarretes que informen del nivell d'estrés

El projecte europeu StayActive desenvolupa a Catalunya una samarreta intel·ligent que, amb el suport d'un guant, controla la respiració, el ritme cardíac i les reaccions de la pell per mesurar els nivells d'estrès que pateixen els treballadors i els donarà instruccions per evitar-ho, basades en pautes saludables com moure's, fer una pausa o sortir a prendre l'aire.  Gaierebé una tercera part dels treballadors de la UE es considera que pateixen estrés. El 2010, el cost de l'estrés relacionat amb el treball a la UE va suposar un cost de 20.000 milions d'euros..
Ampliar

Lectures 3515 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dilluns, 7 de novembre de 2016, a les 09:15 h

Una cadena sueca de farmàcies promou l'alleujament de dolor puntual a través de realitat virtual

La tecnologia de la realitat virtual s'aplica cada vegada a més camps  de la vida quotidiana de les persones. S'han fet incursions en el camp de l'educació, en la investigació industrial... Ara ens arriba des de Suècia una aplicació dirigida al sector de la salut: Happy Place. Es tracta de l'aplicació de la tecnologia de la realitat virtual com a teràpia per alleujar dolors temporals que els usuaris han d'afrontar, com dolors musculars per activitat esportiva, efectes de vacunes, dolor menstrual o els efectes de fer-se un tatuatge..
Ampliar

Lectures 2575 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter