el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Salut Dijous, 20 d'octubre de 2016, a les 09:00 h

Els disruptors endocrins ocupen un espai important en l'economis dels EUA

Els danys provocats a la salut de la població nordamericana que s'associen a l'afectació pels disruptors endocrins han estat valorats en 340 milions de dòlars l'any, uns 300 milions d'euros. Les dades formen part d'un estudi que ha estat publicat a la revista especialitzada en salut, The Lancet, i té en compte els efectes que generen aquestes molècules integrades en molts dels objectes quotidians  i que deriven en trastorns relacionats amb obesitat, diabetis, trastorns en la fertilitat o trastorns neuroconductuals.
Un altre estudi publicat fa poc també posava xifres als efectes d'aquests elements en l'economia europea, en aquest cas arribava a 157 milions d'euros l'any. .
Ampliar

Lectures 2368 lectures   Comentaris Cap comentariSalut Dilluns, 25 d'abril de 2016, a les 09:45 h

Mataró, capital de l'alimentació saludable, amb el Cómo Como Festival

El cap de setmana del 28 i 29 de maig, Mataró acollirà el Cómo Como Festival, una trobada estatal que, per primera vegada, reuneix els principals divulgadors i cuiners del món de l’alimentació saludable en un esdeveniment lúdic i ple de coneixement. Dins de la programació de l'esdeveniment gastronòmic es farà un recorregut acomanyats de la mà de vint xefs que cuinaran en directe tot tipus de plats i begudes sanes,
ecològiques i naturals. A banda, es programen conferències i debats d’altíssim nivell amb dotze ponents especialistes en alimentació saluda-
ble com ara la bioquímica Olga Cuevas, les nutricionistes Lucía Redondo i Carla Zaplana o el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer..
Ampliar

Lectures 5341 lectures   Comentaris Cap comentariSalut Dissabte, 6 de febrer de 2016, a les 18:30 h

Alemania aprova un projecte de carretera exclusiva per a bicicletes

Foto:  James Evans a Flirck
Foto: James Evans a Flirck

El projecte preveu un tram de carretera de més de 100 km en els que no hi haurà semàfors, ni aglomeracions de vehicles. El vial enllaçarà deu ciutats i quatre universitats i es calcula que un cop a ple rendiment es pot arribar a estalviar la circulació de més de 50.000 vehicles en aquella zona..
Ampliar

Lectures 4748 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Salut Dijous, 30 d'abril de 2015, a les 11:15 h

La CE expedienta la renovació de la MAT Sentmenat-Santa Coloma de Gramanet

En el seu paquet mensual de decisions sobre procediments d'infracció per incompliment de la legislació europea, la CE ha emprès accions jurídiques contra diversos Estats membres. En el cas de l'estat espanyol, entre d'altres, la Comissió Europea demana que es compleixi amb la Directiva d'Impacte Ambiental, en la renovació de la línia de la MAT en el seu tram Sentmenat - Santa Coloma de Gramanet.  La mesura es basa en que aquesta és una zona de densitat de població molt elevada i en determinats punts del projecte la línia passa massa a prop del casc urbà. La CE demana que s'elabori un estudi d'impacte ambiental abans d'aprovar el projecte.
.
Ampliar

Lectures 5989 lectures   Comentaris Cap comentariSalut Dissabte, 25 d'octubre de 2014, a les 20:15 h

Passejar per boscos madurs redueix els símptomes de la fibromiàlgia

Un assaig clínic realitzat aquest estiu als boscos de la Garrotxa conclou que passejar per boscos centenaris millora significativa la simptomatologia clínica de les persones que pateixen fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica.
Un grup de dones afectades per la malaltia han participat en l'estudi realitzat per professionals de l'Institut d'Assistència Sanitària i l'hospital Trueta de Girona..
Ampliar

Lectures 7809 lectures   Comentaris Cap comentariSalut Dilluns, 26 de maig de 2014, a les 08:45 h

Millora del seguiment de pacients amb diabetis a través de les TIC

Un projecte europeu, Reaction, liderat per Lydia Montandon, ha permès desenvolupar eines, entre les quals el Gluco Tab, una aplicació per mòbil i diversos protocols de connexió en xarxa a través de les quals, els pacients i els professionals sanitaris poden intercanviar els valors mesurats a través d'uns sensors incorporats a la roba dels pacients. La plataforma intel.ligent de serveis permet dur a terme una gestió terapèutica i un seguiment a distància dels pacients que facilita el control continu i permet ajustar els nivells de glucosa a la sang..
Ampliar

Lectures 6324 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Salut Dilluns, 12 de maig de 2014, a les 20:00 h

Afables: Una start up catalana que dóna suport a les persones en situació de dependència

Fa poc més d'un any que va néixer Afables  amb l’objectiu d’ajudar a les persones en qualsevol situació de dependència, i als seus familiars,  a trobar el millor professional per a cobrir les seves necessitats. És una plataforma web que agrupa l’oferta de serveis d’assistència a domicili (empreses i professionals). Mitjançant la innovació tecnològica vol millorar la qualitat de serveis d’assistència domiciliària i promou el seu funcionament  donant protagonisme a les opinions, valoracions i recomanacions dels usuaris..
Ampliar

Lectures 8590 lectures   Comentaris Cap comentariSalut Dilluns, 13 de gener de 2014, a les 07:15 h

Comparen la perillositat del sucre amb l'alcohol i el tabac

Els alts nivells d'obesitat a la Gran Bretanya podrien revertir en cinc anys si les empreses alimentàries reduissin un 30% el sucre que integren als  seus productes. Un reportatge aparegut el dijous al diari The Telegraf adverteix que el sucre ha arribat a ser tan perillós com l'alcohol o el tabac, segons un estudi acadèmic. .
Ampliar

Lectures 9294 lectures   Comentaris Cap comentariSalut Dijous, 9 de gener de 2014, a les 22:15 h

Mercagirona organitza un concurs de receptes realitzades amb fruites i hortalisses

L’Associació d’empresaris majoristes de Mercagirona posa en funcionament un concurs de receptes realitzades amb fruites i hortalisses per incentivar l’hàbit saludable del consum d’aquests productes, i al mateix temps difondre la creativitat i les noves maneres de cuinar amb aquest ingredients..
Ampliar

Lectures 7850 lectures   Comentaris Cap comentariSalut Dilluns, 16 de setembre de 2013, a les 07:45 h

A la recerca dels additius tòxics

La majoria de productes consumim no indiquen la llista completa dels seus components . Molts d'ells contenen molècules tòxiques per a les persones. La revista francesa '60 millions de consommateurs', editada per l'Institut Nacional de Consum, publica aquest mes una guia d'alguns additius utilitzats en la composició de productes de consum diari que, segons  diversos estudis , són perjudicials per la salut. Tot i que els productes d'higiene i de bellesa estan subjectes a una estricta transparència de la reglamentació , la majoria dels fabricants de productes de cosmètica no mostren la llista completa dels seus components..
Ampliar

Lectures 13248 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter