el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Queixes Dijous, 23 de febrer de 2017, a les 10:00 h

Slow Food condemna l'aprovació del CETA per part del Parlament Europeu

El moviment Slow Food considera que el CETA serveix als interessos de la gran indústria, en detriment dels ciutadans i dels petits productors.
El Parlament Europeu ha aprovat aquesta setmana l'Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) entre la UE i Canadà malgrat l'oposició popular.

El vot del Parlament de la UE és contrari així a una extensa voluntat de la societat civil, que en va demanar el seu rebuig tan a Europa com al Canadà. La mobilització contra el CETA va aplegar més de 3,5 milions de signatures de ciutadans europeus que rebutjaven aquest acord i també  l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió també conegut per TTIP..
Ampliar

Lectures 872 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dilluns, 13 de febrer de 2017, a les 09:15 h

Reclamen que Agricultura no elimini els ajuts al foment de les pastures i ramaderia extensiva

Foto: xevirodeja a Flickr
Foto: xevirodeja a Flickr

El sindicat Unió de Pagesos denuncia que segons el projecte pel qual es convoquen els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per al 2017, el Departament d’Agricultura no té previst obrir convocatòria de l'ajut agroambiental de Gestió i Recuperació de Prats de Dall i Pastures i tampoc la va obrir per al 2016. En un comunicat, el sindicat anuncia que reclamarà a Agricultura la recuperació d'aquests ajuts..
Ampliar

Lectures 1283 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dijous, 19 de gener de 2017, a les 08:15 h

El pacte per les clàusules sòl deixa molts punts oberts als interessos de la banca, segons Aicec Adicae

L'associació d'usuaris de banca aicec-adicae considera que l'acord PP-PSOE-Ciutadans per a la resolució de les clàusules sòl deixa molts punts oberts als
interessos de la banca, que podrien malmetre una solució justa o fins i tot acabar massivament als tribunals de Justícia

L'entitat informa en un comunicat que ha enviat al Govern central i als grups parlamentaris les seves 10 mesures essencials  que garantirien un procediment just per al rescabalament de tots els usuaris afectats..
Ampliar

Lectures 1873 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Queixes Dimarts, 3 de gener de 2017, a les 09:45 h

Toc d'atenció per una possible imposició de 60 anys de funcionament nuclear via fets consumats

Foto:  Jorge Franganillo a Flickr
Foto: Jorge Franganillo a Flickr

El col·lectiu 'Lliure de nuclears 2020' ha donat un toc d'alerta davant d'una possible imposició de 60 anys més de funcionament nuclear via fets consumats. Asseguren que les bases ja estan posades després del Consell de Seguretat Nuclear celebrat el novembre passat. Amb aquest pas, especulen que el CSN allibera encara més a la indústria nuclear d'un organisme, que oficialment, l'hauria de controlar i anar més enllà dels interessos de les elèctriques..
Ampliar

Lectures 3630 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dilluns, 19 de desembre de 2016, a les 09:15 h

Denuncien Mercadona per pressumpta venda a pèrdues en ofertes de poma Golden i Royal Gala

Foto:  John McDonnell a Flickr
Foto: John McDonnell a Flickr

El sindicat Unió de Pagesos ha presentat una denúncia contra la cadena Mercadona davant el Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d’Empresa i Ocupació per presumpte incompliment de la normativa, en aquest cas per presumpta venda a pèrdues, en una oferta de venda de fruita dolça, concretament de poma de les varietats Golden i Royal Gala i de pera de la varietat Conference. El sindicat recorda que la venda a pèrdues (oferir un producte per sota del preu al qual s’ha adquirit) està prohibida per la llei estatal d’ordenació del comerç minorista..
Ampliar

Lectures 3659 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dimecres, 12 d'octubre de 2016, a les 10:30 h

Aicec Adicae desconfia del que anomena 'oligopoli de les telecomunicacions'

Més del 90% del mercat de la telefonia i internet a l'estat espanyol ha quedat en mans de només 4 empreses: Movistar, Vodafone, Orange i Masmovil, que acaba de fer oficial la compra de Yoigo i Pepephone. A menys competència, més risc de problemes per als consumidors, lamenta l'associació d'usuaris de banca Aicec Adicae. Per prevenir els efectes, fa difusió en un comunicat de quins són els principals abusos d'aquestes empreses.

L'augment de línies de banda ampla mòbil al juliol, amb 423.817 noves altes, comporta un reforçament de l'oligopoli en matèria de telecomunicacions. Els usuaris han de romandre alerta per evitar abusos de les companyies telefòniques..
Ampliar

Lectures 2160 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Queixes Divendres, 29 de juliol de 2016, a les 09:15 h

Som Gramanet demana que l'ajuntament torni l'aigua a les fonts municipals

Aquest divendres el col.lectiu Som Gramanet ha organitzat una acció amb el lema “L’aigua és vida, la font està morta. Ajuntament, torna-li l’aigua”, per denunciar que algunes fonts de Santa Coloma de Gramanet situades en llocs tan cèntrics i concorreguts com la plaça del Rellotge o la rambla de Sant Sebastià no tenen aigua..
Ampliar

Lectures 2970 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dimarts, 12 de juliol de 2016, a les 09:15 h

La Generalitat i Vueling negocien la logística de l'operació sortida del 15 de juliol

En la primera reunió de la comissió de seguiment, la companyia s’ha compromès a no cancel·lar cap vol, però obre la porta a fer reprogramacions amb avions amb més capacitat
La Generalitat ha exigit a l’aerolínia que creï un canal de comunicació per facilitar la consulta de les incidències dels vols als usuaris.
Durant la compareixença posterior a la reunió, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat que “en base a dades objectives de la companyia, l’operativa es pot garantir amb un alt grau de puntualitat i zero cancel·lacions”
Vueling ha incorporat 100 persones per atendre reclamacions, i ha habilitat una zona per atendre incidències dels passatgers en trànsit. D'altra banda, el personal de l’Agència Catalana de Consum traslladat a l’aeroport la setmana passada per millorar l’atenció als usuaris continuarà oferint aquest servei “in situ”..
Ampliar

Lectures 2442 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dijous, 21 d'abril de 2016, a les 09:30 h

Movistar deixarà que se sobrepassi el límit de consum de dades i les cobrarà

Movistar ha anunciat que a partir del 18 de maig cobrarà als seus clients per les dades que consumeixin un cop superat el límit contractat. Fins ara, quan se superava el límit mensual contractat es reduia la velocitat de navegació fins al mes següent. Per a evitar que es depassi el límit prefixat de gestió de dades cal fer una trucada al 223528.  L'associació de consumidors Facua ha presentat una denúncia contra la telefónica perquè considera que prendre aquesta mesura vulnera el dret dels consumidors a rebre només aquells serveis que hagin contractat expressament..
Ampliar

Lectures 3596 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes,Queixes Dilluns, 7 de març de 2016, a les 07:15 h

Slow Food insta els Estats membres de la UE a rebutjar una nova autorització del glifosat a Europa

El Comitè Permanent de la UE sobre Plantes, Animals, Alimentació i Pinsos (Paff), reavaluarà el 7 i 8 de març de 2016 l'autorització del glifosat - l'herbicida més utilitzat al món- durant quinze anys més. Davant del que considera un pas enrere, Slow Food sol·licita als Governs Europeus el rebuig d'una nova autorització del glifosat i l'adopció d'una actitud per a la protecció de la salut humana i el medi ambient..
Ampliar

Lectures 3874 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter