el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Queixes Dimecres, 29 de març de 2017, a les 20:45 h

Unió de Pagesos denuncia davant la CE males pràctiques en l'accés als ajuts del PAC

Fotografia:  calafellvalo a Flickr
Fotografia: calafellvalo a Flickr

El sindicat Unió de Pagesos ha presentat avui denúncia davant la Comissió Europea contra el Govern d’Espanya per incompliment de la normativa de la Unió Europea (UE), ja que vulnera la figura d’agricultor actiu contemplada a la Política Agrària Comuna (PAC), en permetre l’accés als ajuts de la PAC a immobiliàries i gestors de serveis públics i recreatius. Aquesta vulneració comportaria una nova reducció del valor que la pagesia percebria dels drets del pagament únic a partir del 2017..
Ampliar

Lectures 2020 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dimarts, 14 de març de 2017, a les 10:00 h

Endesa i Gas Natural investigats per la pujada de la llum del gener passat

Foto: Piutus a Flickr
Foto: Piutus a Flickr

La Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) ha obert una investigació a Endesa i Gas Natural Fenosa per la important pujada del rebut de la llum durant el mes de gener passat. Un encariment dels preus que podria obeir a maniobres irregulars per part d'ambdues empreses en el mercat de compravenda de gas..
Ampliar

Lectures 2125 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dijous, 23 de febrer de 2017, a les 10:00 h

Slow Food condemna l'aprovació del CETA per part del Parlament Europeu

El moviment Slow Food considera que el CETA serveix als interessos de la gran indústria, en detriment dels ciutadans i dels petits productors.
El Parlament Europeu ha aprovat aquesta setmana l'Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) entre la UE i Canadà malgrat l'oposició popular.

El vot del Parlament de la UE és contrari així a una extensa voluntat de la societat civil, que en va demanar el seu rebuig tan a Europa com al Canadà. La mobilització contra el CETA va aplegar més de 3,5 milions de signatures de ciutadans europeus que rebutjaven aquest acord i també  l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió també conegut per TTIP..
Ampliar

Lectures 2425 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Queixes Dilluns, 13 de febrer de 2017, a les 09:15 h

Reclamen que Agricultura no elimini els ajuts al foment de les pastures i ramaderia extensiva

Foto: xevirodeja a Flickr
Foto: xevirodeja a Flickr

El sindicat Unió de Pagesos denuncia que segons el projecte pel qual es convoquen els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per al 2017, el Departament d’Agricultura no té previst obrir convocatòria de l'ajut agroambiental de Gestió i Recuperació de Prats de Dall i Pastures i tampoc la va obrir per al 2016. En un comunicat, el sindicat anuncia que reclamarà a Agricultura la recuperació d'aquests ajuts..
Ampliar

Lectures 2408 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dijous, 19 de gener de 2017, a les 08:15 h

El pacte per les clàusules sòl deixa molts punts oberts als interessos de la banca, segons Aicec Adicae

L'associació d'usuaris de banca aicec-adicae considera que l'acord PP-PSOE-Ciutadans per a la resolució de les clàusules sòl deixa molts punts oberts als
interessos de la banca, que podrien malmetre una solució justa o fins i tot acabar massivament als tribunals de Justícia

L'entitat informa en un comunicat que ha enviat al Govern central i als grups parlamentaris les seves 10 mesures essencials  que garantirien un procediment just per al rescabalament de tots els usuaris afectats..
Ampliar

Lectures 2206 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dimarts, 3 de gener de 2017, a les 09:45 h

Toc d'atenció per una possible imposició de 60 anys de funcionament nuclear via fets consumats

Foto:  Jorge Franganillo a Flickr
Foto: Jorge Franganillo a Flickr

El col·lectiu 'Lliure de nuclears 2020' ha donat un toc d'alerta davant d'una possible imposició de 60 anys més de funcionament nuclear via fets consumats. Asseguren que les bases ja estan posades després del Consell de Seguretat Nuclear celebrat el novembre passat. Amb aquest pas, especulen que el CSN allibera encara més a la indústria nuclear d'un organisme, que oficialment, l'hauria de controlar i anar més enllà dels interessos de les elèctriques..
Ampliar

Lectures 3918 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Queixes Dilluns, 19 de desembre de 2016, a les 09:15 h

Denuncien Mercadona per pressumpta venda a pèrdues en ofertes de poma Golden i Royal Gala

Foto:  John McDonnell a Flickr
Foto: John McDonnell a Flickr

El sindicat Unió de Pagesos ha presentat una denúncia contra la cadena Mercadona davant el Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d’Empresa i Ocupació per presumpte incompliment de la normativa, en aquest cas per presumpta venda a pèrdues, en una oferta de venda de fruita dolça, concretament de poma de les varietats Golden i Royal Gala i de pera de la varietat Conference. El sindicat recorda que la venda a pèrdues (oferir un producte per sota del preu al qual s’ha adquirit) està prohibida per la llei estatal d’ordenació del comerç minorista..
Ampliar

Lectures 3919 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dimecres, 12 d'octubre de 2016, a les 10:30 h

Aicec Adicae desconfia del que anomena 'oligopoli de les telecomunicacions'

Més del 90% del mercat de la telefonia i internet a l'estat espanyol ha quedat en mans de només 4 empreses: Movistar, Vodafone, Orange i Masmovil, que acaba de fer oficial la compra de Yoigo i Pepephone. A menys competència, més risc de problemes per als consumidors, lamenta l'associació d'usuaris de banca Aicec Adicae. Per prevenir els efectes, fa difusió en un comunicat de quins són els principals abusos d'aquestes empreses.

L'augment de línies de banda ampla mòbil al juliol, amb 423.817 noves altes, comporta un reforçament de l'oligopoli en matèria de telecomunicacions. Els usuaris han de romandre alerta per evitar abusos de les companyies telefòniques..
Ampliar

Lectures 2399 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Divendres, 29 de juliol de 2016, a les 09:15 h

Som Gramanet demana que l'ajuntament torni l'aigua a les fonts municipals

Aquest divendres el col.lectiu Som Gramanet ha organitzat una acció amb el lema “L’aigua és vida, la font està morta. Ajuntament, torna-li l’aigua”, per denunciar que algunes fonts de Santa Coloma de Gramanet situades en llocs tan cèntrics i concorreguts com la plaça del Rellotge o la rambla de Sant Sebastià no tenen aigua..
Ampliar

Lectures 3252 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dimarts, 12 de juliol de 2016, a les 09:15 h

La Generalitat i Vueling negocien la logística de l'operació sortida del 15 de juliol

En la primera reunió de la comissió de seguiment, la companyia s’ha compromès a no cancel·lar cap vol, però obre la porta a fer reprogramacions amb avions amb més capacitat
La Generalitat ha exigit a l’aerolínia que creï un canal de comunicació per facilitar la consulta de les incidències dels vols als usuaris.
Durant la compareixença posterior a la reunió, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat que “en base a dades objectives de la companyia, l’operativa es pot garantir amb un alt grau de puntualitat i zero cancel·lacions”
Vueling ha incorporat 100 persones per atendre reclamacions, i ha habilitat una zona per atendre incidències dels passatgers en trànsit. D'altra banda, el personal de l’Agència Catalana de Consum traslladat a l’aeroport la setmana passada per millorar l’atenció als usuaris continuarà oferint aquest servei “in situ”..
Ampliar

Lectures 2679 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter