el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Queixes Divendres, 16 de juny de 2017, a les 09:30 h

Facua denuncia l'augment de preus de les empreses de telefonia per la fi del 'roaming'

Facua ha denunciat que les empreses de telefonia porten mesos incrementant els preus dels seus serveis per compensar la fi del 'roaming', a partir d'aquest 15 de juny. L'associació critica que molts d'aquests augments s'estan produint saltant-se la legislació de defensa dels consumidors davant "l'absoluta passivitat de les autoritats competents".
Ampliar

Lectures 988 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Diumenge, 11 de juny de 2017, a les 13:30 h

Repsol, Cepsa i Disa Gas cobraran del govern espanyol per vendre butà a pèrdua

El govern espanyol pagarà 172 milions a Repsol, Cepsa i Disa Gas per fer-los vendre butà a pèrdua. Endesa en rebrà 2 més en compliment d'una sentència del Suprem sobre la revisió dels peatges d'electricitat..
Ampliar

Lectures 763 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Divendres, 9 de juny de 2017, a les 09:45 h

La recaptació de l'impost de CO2 s'hauria de destinar a ajudar els conductors afectats, segons el RACC

Fotografia:  Albert Vilchez a Flickr
Fotografia: Albert Vilchez a Flickr

El RACC demana que la recaptació de l'impost de CO2 dels vehicles es destini a ajudes econòmiques pels usuaris afectats L'entitat reclama una única norma per a tots els usuaris després de les dues mesures anunciades per la Generalitat i l'AMB.
Ampliar

Lectures 786 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Queixes Divendres, 2 de juny de 2017, a les 08:45 h

Un altre retard en aplicar criteris sobre l'afectació dels disruptors endocrins per part de la UE

Fotografia:  Environmental Illness Network a Flickr
Fotografia: Environmental Illness Network a Flickr

Els criteris per identificar els tòxics disruptors endocrins, també anomenats contaminants hormonals o EDC, la decisió s'esperava a mitjans de maig però el desacord entre els estats membres de la UE fa que s'ajorni una vegada més el pacte que ha de servir per protegir la salut dels consumidors i el medi ambient d'aquests tòxics presents en molts dels estris i productes d'ús a les llars.

La coalició EDC-Free i Ecologistes en Acció demanen a les institucions europees i als estats membres que modifiquin la proposta actual i que trobin un acord ràpid en l'establiment de criteris per protegir la salut humana i es deixin de banda perills innecessaris..
Ampliar

Lectures 928 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dijous, 25 de maig de 2017, a les 09:45 h

Facua denuncia una pujada il·legal de tarifes per part de Movistar

La federació d'associacions de consumidors FACUA denuncia que la pujada de tarifes de dades de Movistar és il·legal pels clients amb permanència. L'operadora ha pujat d'1,5 a 2 cèntims el preu del mega extra i d'1 giga a 2 el màxim de dades que es poden descarregar quan s'hagin consumit els de la tarifa contractada.
Ampliar

Lectures 1090 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dimarts, 23 de maig de 2017, a les 09:15 h

La Fundació guifi.net denuncia les traves per al desplegament de la Xarxa de Telecomunicacions Comuns

La Fundació guifi.net s'ha vist obligada a denunciar al Departament de Territori i Sostenibilitat i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya per l'aplicació de taxes de forma discrecional i arbitrària, la qual cosa fa inviable, segons diu en un comunicat,  el desplegament de la Xarxa de telecomunicacions de Comuns. La fundació lamenta que l’actuació de la Generalitat, mitjançant l’aplicació d’aquestes taxes, alenteix l'arribada de la fibra òptica al territori, especialment en zones rurals, petits nuclis de població o polígons industrials, i beneficia els interessos de les grans empreses de telecomunicacions, que estan exemptes del pagament de les esmentades taxes..
Ampliar

Lectures 1098 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Queixes Dimecres, 29 de març de 2017, a les 20:45 h

Unió de Pagesos denuncia davant la CE males pràctiques en l'accés als ajuts del PAC

Fotografia:  calafellvalo a Flickr
Fotografia: calafellvalo a Flickr

El sindicat Unió de Pagesos ha presentat avui denúncia davant la Comissió Europea contra el Govern d’Espanya per incompliment de la normativa de la Unió Europea (UE), ja que vulnera la figura d’agricultor actiu contemplada a la Política Agrària Comuna (PAC), en permetre l’accés als ajuts de la PAC a immobiliàries i gestors de serveis públics i recreatius. Aquesta vulneració comportaria una nova reducció del valor que la pagesia percebria dels drets del pagament únic a partir del 2017..
Ampliar

Lectures 2632 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dimarts, 14 de març de 2017, a les 10:00 h

Endesa i Gas Natural investigats per la pujada de la llum del gener passat

Foto: Piutus a Flickr
Foto: Piutus a Flickr

La Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) ha obert una investigació a Endesa i Gas Natural Fenosa per la important pujada del rebut de la llum durant el mes de gener passat. Un encariment dels preus que podria obeir a maniobres irregulars per part d'ambdues empreses en el mercat de compravenda de gas..
Ampliar

Lectures 2524 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dijous, 23 de febrer de 2017, a les 10:00 h

Slow Food condemna l'aprovació del CETA per part del Parlament Europeu

El moviment Slow Food considera que el CETA serveix als interessos de la gran indústria, en detriment dels ciutadans i dels petits productors.
El Parlament Europeu ha aprovat aquesta setmana l'Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) entre la UE i Canadà malgrat l'oposició popular.

El vot del Parlament de la UE és contrari així a una extensa voluntat de la societat civil, que en va demanar el seu rebuig tan a Europa com al Canadà. La mobilització contra el CETA va aplegar més de 3,5 milions de signatures de ciutadans europeus que rebutjaven aquest acord i també  l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió també conegut per TTIP..
Ampliar

Lectures 2852 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dilluns, 13 de febrer de 2017, a les 09:15 h

Reclamen que Agricultura no elimini els ajuts al foment de les pastures i ramaderia extensiva

Foto: xevirodeja a Flickr
Foto: xevirodeja a Flickr

El sindicat Unió de Pagesos denuncia que segons el projecte pel qual es convoquen els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per al 2017, el Departament d’Agricultura no té previst obrir convocatòria de l'ajut agroambiental de Gestió i Recuperació de Prats de Dall i Pastures i tampoc la va obrir per al 2016. En un comunicat, el sindicat anuncia que reclamarà a Agricultura la recuperació d'aquests ajuts..
Ampliar

Lectures 2757 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter