el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Preus Diumenge, 3 de novembre de 2013, a les 22:45 h

Si el client no s'acaba el plat, li surt més car

Es tracta d'una experiència que ja està duent a terme un restaurant japonès, especialitzat en peix, Hachikyo (Tòquio). Els seus propietaris s'han proposat conscienciar als clients no només de la importància de no llençar el menjar, si no també de la duresa de les condicions de treball dels pescadors. Per aquest motiu, quan un client no s'acaba el plat, se li cobra una penalització que va directament a parar a la comunitat de pescadors proveïdors del producte bàsic del seu restaurant..
Ampliar

Lectures 8835 lectures   Comentaris Un comentariPreus Diumenge, 6 d'octubre de 2013, a les 13:45 h

Aunclic.cat agrupa tot el comerç de proximitat

Les botigues del vostre carrer, del barri o de la vostra ciutat es poden trobar a aunclic.cat, un portal català que intenta la millor oferta de vendes de proximitat a la xarxa. El lloc web proporciona l'opció de triar i remenar, gaudir de descomptes, ofertes, comprar des de casa a qualsevol hora. I a més, facilita la possibilitat de fer portar la comanda a casa.

La iniciativa es va crear el maig passat i des d'aleshores ja compta amb més de 600 comerços i ha obtingut 90.000 visites a l'estoc dels establiments adherits..
Ampliar

Lectures 7990 lectures   Comentaris Cap comentariPreus Divendres, 30 de març de 2012, a les 08:15 h

Principi d'acord per a una rebaixa de les tarifes d'itinerància a partir d'aquest estiu

Array
Array

Els europarlamentaris i representants del Consell i de la Comissió Europea han arribat aquesta setmana a un acord preliminar sobre les normes d’itinerància de la UE que va proposar l'any passat la Comissió Europea. Aquestes normes oferiran una solució estructural i estable a l’alt cost de l’ús del mòbil i d’altres dispositius intel·ligents en viatges dins de les fronteres de la UE. El Parlament Europeu compta amb aprovar l’acord el maig de 2012 i el Consell, el juny, un pas que permetrà que les noves normes entrin en vigor l’1 de juliol i així ja sigui efectiu durant les properes vacances estivals. .
Ampliar

Lectures 10994 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Preus Dissabte, 10 de març de 2012, a les 00:00 h

Es posa en marxa la T-Aturats en l'àmbit de l'ATM de Girona

Array
Array

Uns 20.000 aturats a l’àmbit integrat de l’ATM de Girona es podran beneficiar dels nous descomptes en el transport públic a partir de dilluns.
El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM de Girona conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya posaran en marxa el 12 de març
bonificacions de prop del 80% en l’ús del transport públic per a persones en situació d’atur i amb uns ingressos per sota del Salari Mínim
Interprofessional (SMI)..
Ampliar

Lectures 11178 lectures   Comentaris Cap comentariPreus Divendres, 15 d'abril de 2011, a les 09:35 h

Sanció a fabricants de detergents per pactar preus

La Comissió Europea ha imposat una multa de 315 milions d'euros a Procter & Gamble i a Unilever per haver constituït un càrtel amb la companyia Henkel sobre el mercat de detergents en vuit països de la Unió Europea. La sanció a les dues empreses inclou un descompte del 10 %, per haver reconegut els fets i contribuït així a un tancament ràpid de la investigació. Henkel ha gaudit d'immunitat davant les multes per haver estat ella la que ha revelat l'existència del càrtel a la Comissió..
Ampliar

Lectures 13561 lectures   Comentaris Cap comentariPreus Dijous, 10 de març de 2011, a les 07:34 h

La t-10 serà 40 cèntims més barata a partir de l'1 d'abril

L'acord al que van arribar ahir el Ministeri de Foment i la Generalitat ha servit per aplicar -fins al 30 de juny-, una rebaixa del 5% només en els bitllets de tren de distància curta. Així, la T-10 que és utilitzada per gairebé la meitat dels usuaris del sistema integrat de transport, costarà a partir d'abril 7,85 euros (10 viatges). Al gener passat es va encarir en 30 cèntims passant a valer 8'25 euros..
Ampliar

Lectures 11399 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Preus Dilluns, 7 de febrer de 2011, a les 10:59 h

La pressió sobre els preus dels aliments avança i ja marca un nou rècord històric

Els resultats de gener han estat demolidors, així ho indica el darrer informe de la FAO (organització de l'ONU per als aliments i l'agricultura), que marca un augment del preu dels aliments en un 3,4% més que al desembre passat i ja superen els rècords als que es va arribar durant el 2008.

Aquesta vegada l'excusa afegida són els disturbis esdevinguts aquests últims dies als països àrabs, però la realitat és que el gener ha estat el setè mes consecutiu en què l'Index de Preus dels Aliments ha pujat, arribant als 231 punts..
Ampliar

Lectures 11504 lectures   Comentaris Cap comentariPreus Divendres, 21 de gener de 2011, a les 08:00 h

La gasolina més cara que mai

El litre de gasolina ha marcat un màxim històric en arribar als 1,285 euros per litre, superant el rècord que va registrar el 14 de juliol de 2008, quan es venia a 1,276 euros, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea. A diferència d'aleshores però, el preu del barril al mercat és 40 dólars més barat. Amb aquests preus, omplir el dipòsit de benzina d'un cotxe (50 litres de mitjana) costa ara 64,25 euros, prop de 9 euros més que ara fa un any. En només una setmana, el preu mig del litre de gasolina s'ha encarit un 1,6% davant dels 1,265 euros als quals es venia de mitjana fa set dies, quan es va quedar a només un cèntim del rècord. El preu del gasoil també està en màxims i ha registrat aquesta setmana un increment del 1,9% fins als 1,217 euros/litre, el que situa aquest combustible en nivells d'agost de 2008..
Ampliar

Lectures 10707 lectures   Comentaris Cap comentariPreus Dimecres, 19 de gener de 2011, a les 08:00 h

Telefónica, Vodafone i Orange expedientades per abús de preus en els SMS

La Comissió Nacional de la Competència avança que s'ha iniciat un expedient sancionador contra aquestes operadores telefòniques per un possible abús en l'aplicació de les tarifes de SMS i MMS en l'àmbit estatal.

L'obertura de l'expedient pretén esbrinar si Telefónica, Vodafone i Orange han cobrat preus excessius a les operdores mòbils virtuals (OMV) per ús de la xarxa d'accés.
.
Ampliar

Lectures 11712 lectures   Comentaris Cap comentariPreus Divendres, 14 de gener de 2011, a les 09:36 h

Els joves agricultors qualifiquen d'indignant l'acord agrícola de la UE amb el Marroc

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) qualifica d'indignant la ratificació de l’acord entre l’UE i el Marroc que permetrà l’entrada lliure a Espanya i Europa de tot tipus de fruites i hortalisses d’aquet país nord africà, menys els cítrics, tomàquets, alls, carbassó, cogombre i maduixes, les quals continuaran tenint aranzels. Però aquest acord que podria ser considerat des de l’Europa Mediterrània, (principals productors europeus de fruita i hortalisses), com solidari i políticament correcte, resultarà ser la sentència de mort del sector.  El més trist de tot plegat, asseguren en una nota de premsa, és que el botxí és de casa. Després de revisar detingudament l’acord, JARC ha detectat que a canvi de mantenir els aranzels dels cítrics, els alls, tomàquets, cogombre, carbassó i maduixes es podrà augmentar la seva producció, i conseqüentment, la seva importació. A més a més, les últimes filtracions de l’acord preveuen una reducció dels aranzels del  voltant d’un 30%, amb la qual cosa, el preu d’entrada de les taronges serà de 0,264€/kg, un 50% menys del valor del cítric català calculat  al voltant dels 0,514€/kg de cost de producció, recol·lecció i condicionament, i de 0,484€/kg de clementines importades vers els 0,747€/Kg de les locals.
.
Ampliar

Lectures 17584 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter