el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Novetats Dimarts, 25 d'abril de 2017, a les 09:15 h

Neix Cuinara, la nova marca de menjar saludable amb compromís social

Cuinara és una marca de menjar saludable que neix a l'empara d'Àuria Grup, el conjunt d'entitats d'economia social més important de la comarca de l'Anoia, i es prepara a l'àrea de cuinats del centre especial de treball Àuria Cooperativa. La marca distribueix cinc preparats per fer cremes de verdures que es poden trobar als centres BonPreu i Esclat i als supermercats anoiencs de la cadena Supermas. La marca vinculada al Tercer Sector treballa per assolir una producció mensual d'entre 15.000 i 20.000 unitats.
Ampliar

Lectures 763 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Diumenge, 12 de març de 2017, a les 14:30 h

Estrena del documental 'La revolta de les escales'

Aquest dissabte,  a l'Ateneu Popular de 9 barris, es va fer la pre-estrena del documental "La revolta de les escales". Aquesta peça audiovisual, creada, dirigida i produïda per Metromuster, comença narrant la privatizació de Telefónica fins arribar al Correscales, cursa contra la precarietat laboral que es va fer després de la vaga de treballadors d'aquest sector durant la primavera del 2015..
Ampliar

Lectures 2142 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Diumenge, 12 de febrer de 2017, a les 10:30 h

Impulsant l'economia social i cooperativa de les comarques gironines

Informació i imatge: ACN
Informació i imatge: ACN

Girona ja té el primer Ateneu Cooperatiu vinculat a l’impuls d'iniciatives d’economia social i cooperativa a la demarcació. L’espai s’ubica a les instal·lacions del Centre de Visitants del Gironès a Sarrià de Ter i forma part de la xarxa de deu equipaments d’aquestes característiques que ha impulsat el Departament de Treball, Afers Socials i Família a tot el país. La consellera Dolors Bassa ha presentat el nou servei aquesta setmana  destacant que “afavorirà la creació d’empreses” socials i cooperatives en el camí cap a 'societat més justa i cohesionada”..
Ampliar

Lectures 2379 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Novetats Dissabte, 11 de febrer de 2017, a les 10:00 h

El barri del Born presenta el primer Mercat Gourmet de Barcelona

Els millors xefs del barri del Born vendran directament els seus productes i, juntament amb els productors,  crearan el primer mercat gourmet de Barcelona. L'esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de febrer.
Per primer cop, els proveïdors dels millors restaurants vendran els seus productes sense intermediaris al Mercat Born Gourmet. Alhora, els xefs dels restaurants del barri cuinaran en directe els seu brunch de Pagès.
Ampliar

Lectures 2711 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Dimarts, 31 de gener de 2017, a les 09:15 h

Des de Copenhaguen arriba a Barcelona, Donkey Republic, una plataforma global de lloguer de bicicletas

Donkey Republic, és una empresa d'origen danès, que implanta a Barcelona una plataforma de lloguer de bicicletes les 24 hores del dia a través d'una APP.  El model està basat en el que ja funciona a Copenhaguen i a diversos punts del planeta. Actualment, la capital catalana és la segona ciutat amb major parc de bicicletes de l'empresa a nivell global. Els usuaris poden llogar les bicicletes en qualsevol moment del dia, a través de l'app Donkey Republic. Per facilitar la mobilitat a les diferents ciutats on s'instal·la, l'empresa estableix acords amb propietaris locals de bicicletes que les podran mantenir en un espai públic segur, a banda de beneficis econòmics que els podrà aportar posar les bicis a lloguer..
Ampliar

Lectures 1973 lectures   Comentaris Cap comentariComparar,Novetats Dimarts, 27 de desembre de 2016, a les 11:30 h

174 estudiants de disseny col·laboren amb Kibuc, una de les principals empreses del sector del moble català

L’empresa col·labora per segon any amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat per promoure els estudis professionals en l’àmbit del disseny.  Els alumnes treballaran en àmbits com el disseny de mobles, l’aparadorisme o la publicitat..
Ampliar

Lectures 3883 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Novetats Dimarts, 20 de desembre de 2016, a les 09:30 h

L'oli nou de la DOIP Empordà ja es pot adquirir

Dissabte es va presentar la collita d'enguany de la DOP Oli de l'Empordà a Girona.  Els assistents van poder degustar i adquirir l'oli nou que enguany es caracteritza per tons més verdosos i una maduració tardana degut a les pluges durant la floració i la sequera posterior, de l'estiu. Van participar els productors de la DOP —Empordàlia SCCL, Xavier Maset Isach, Trull Ylla SL, Celler Cooperatiu d'Espolla SCCL i Oli Serraferran (Oli de Ventalló SL)—. El grup de restauradors Girona Bons Fogons, l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, i el Banc dels Aliments també hi van assistir..
Ampliar

Lectures 3132 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible,Novetats Dijous, 15 de desembre de 2016, a les 09:45 h

'Coop Food' un documental sobre la gestió d'un famós supermercat col·laboratiu de Nova York

El documental, presentat aquest novembre, explica la història i fa difusió dels mecanismes de funcionament d'un supermercat que es desmarca de la relació tradicional entre venedor i client: Park Slope Food Coop. Funciona des de mitjans dels 70 a Nova York, sota la coordinació d'una cooperativa basada en l'auto-gestió.
Ampliar

Lectures 3517 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Dilluns, 5 de desembre de 2016, a les 09:30 h

El Projecte 'Caminants' revela en un documental les virtuts artístiques i socials de caminar plegats

El projecte Caminants ha consistit en l'organització de sortides a caminar amb la participació de persones amb un diagnòstic de salut mental junt amb estudiants de la Universitat de Vic-UCC, seguidors de Deriva Mussol, una formació que promou la creació artística.

El documental mostra com a partir de l'acció de caminar junts sorgeixen complicitats entre els membres del grup i com aquests participen conjuntament en diferents activitats i posen de manifest les seves habilitats. El projecte també ha estat origen d'una publicació que s'ha elaborat a partir dels treballs dels membres del grup. Amb una cinquantena de pàgines, inclou fotografies de les sortides així com dibuixos, poesies i textos entorn del fet de caminar..
Ampliar

Lectures 3464 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Dimarts, 25 d'octubre de 2016, a les 07:30 h

L’IRTA presenta dues noves tecnologies per processar la llet d’una manera més sostenible

Els sistemes permeten esterilitzar la llet amb energia solar tèrmica i radiofreqüències. Les dues infraestructures són úniques al món i formen part del projecte europeu Enthalpy. L'IRTA, adscrit al Departament d'Agricultura de la Generalitat, és un institut d’investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària. Fa recerca en àmbits com la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries o el medi ambient .
Ampliar

Lectures 2878 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter