el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Informació Dijous, 8 de juny de 2017, a les 09:30 h

Una planta que tracta la sal d'alta puresa provinent de les mines de Súria

Fotografia:  eldelinux a Flickr
Fotografia: eldelinux a Flickr

Entra en funcionament a Sant Fruitós de Bages la planta que tracta la sal d'alta puresa provinent de les mines de Súria. El projecte ha suposat una inversió de 7,4 MEUR i les instal·lacions tindran capacitat per produir 300.000 tones de sal cada any.
Ampliar

Lectures 1418 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dissabte, 3 de juny de 2017, a les 20:15 h

El TC dona la raó al Govern i anul·la la prohibició de l'autoconsum compartit

Fotografia: Som Energia Cooperativa a Flickr
Fotografia: Som Energia Cooperativa a Flickr

La Generalitat havia presentat un conflicte positiu de competència contra el reial decret estatal 900/2015 pel qual es prohibia que diferents consumidors poguessin constituir una xarxa interior i connectar-la a un generador amb l'objectiu de compartir el consum generat..
Ampliar

Lectures 1044 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dissabte, 20 de maig de 2017, a les 18:45 h

El districte de Gràcia sorteja noves parcel·les d'hort

A partir del dilluns 22 el districte de Gràcia, a Barcelona, obre el termini per a optar a una parcel·la d'hort urbà. El barri de Gràcia compta amb parcel·les a l'Hort de l'Avi i l'Hort d'en Turull destinades a jubilats que visquin al barri. Una actuació integrada al  programa Xarxa d'Horts Urbans de Barcelona que es va iniciar a finals dels 90.


.
Ampliar

Lectures 1020 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Informació Diumenge, 14 de maig de 2017, a les 17:00 h

Le VI jornades 'Repensem l'escola' plantegen avançar cap una educació alliberadora i equitativa

Després cinc edicions repensant l'escola amb membres de tota la comunitat educativa, les jornades volen oferir de nou un espai de reflexió, formació i intercanvi amb la intenció de seguir avançant. En aquesta sisena edició 'Repensem l'escola' escalfarà motors amb una conversa entre Ramon Casadevall, mestre i pedagog, i Fina Espinosa, educadora social sobre el lema de la trobada 'Avancem col·lectivament?'.
Ampliar

Lectures 1432 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dimarts, 9 de maig de 2017, a les 09:00 h

La 2a Fira Nàutica farà difusió dels oficis vinculats al mar

Del 18 al 21 de maig el Port de Badalona acollirà 'Inicia't, la Fira Nàutica i els seus oficis' on s'espera que a l'entorn de 500 alumnes d'instituts visitin les seves instal·lacions que comptaran amb un espai específic on s'informarà d'almenys 25 oficis vinculats al mar..
Ampliar

Lectures 1706 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dijous, 16 de març de 2017, a les 09:30 h

Iolanda Bustos apadrina enguany el col·lectiu Terra i Taula del Baix Penedès

Iolanda Bustos, la Xef del restaurant La Calèndula de Regencós, coneguda per la seva especialitat en cuina botànica, serà l'encarregada enguany d'apadrinar el col·lectiu de productors i cuiners del Baix Penedès, Terra i Taula. L'acte que es convoca sota lema 'Baix Penedès, flora salvatge' comptarà també amb degustació de cuina autòctona del col·lectiu Terra i Taula a més del tast de la cervesa Gala de Flors, una peculiar cervesa rosada elaborada amb calèndula, hibiscus, llúpol i saüc..
Ampliar

Lectures 2514 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Informació Dimarts, 21 de febrer de 2017, a les 09:30 h

L'Agència de Residus convoca ajuts a la prevenció, foment del reciclatge i d'economia circular

En la convocatòria d’aquest any es recupera una línia d’ajuts per a la implantació de deixalleries per al tractament de residus municipals.

L’any passat es van subvencionar projectes per un import de 6,5 milions, la meitat dels quals per al foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica i per a la utilització d’àrids reciclats dels residus de la construcció..
Ampliar

Lectures 2786 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dimecres, 8 de febrer de 2017, a les 20:15 h

L'IRTA organitza unes jornades al voltant de l'economia col·laborativa i circular en el sistema agroalimentari català

El sistema agroalimentari actual a Catalunya s’enfronta a diferents reptes que amenacen la seva sostenibilitat mediambiental, econòmica o social. Les dinàmiques de transició són una bona metodologia per a fer front a la situació, i és per això que l’IRTA ha promogut unes jornades de reflexió amb el títol “Dinàmiques de transició per a un món més sostenible” que han tingut lloc els dies 1, 2 i 3 de febrer al Palau Macaya de Barcelona i que poden ser el punt de partida per, juntament amb altres estaments i iniciatives, explorar i accelerar nous escenaris..
Ampliar

Lectures 2198 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dissabte, 27 d'agost de 2016, a les 10:00 h

Recuperades més de 25 mil tones d'oli industrial usat a Catalunya

L'any 2015  Sigaus, entitat sense ànim de lucre que s'encarrega de gestionar l'oli industrial usat a tot l'estat, va fer-se càrrec de la recollida d'aquest residu en 9.536 establiments productors de Catalunya, la majoria tallers mecànics. En entorns de gran riquesa ambiental, gràcies a la posada en marxa de 1.436 operacions de recollida a través de la xarxa de gestors que treballen en el marc de Sigaus, es varen recuperar 1.863 tones d'olis usats en 245 pobles rurals ubicats al costat d'espais protegits, en els quals la generació del residu presenta un alt índex de fragmentació i dispersió geogràfica, i on existeix, per tant, un risc ambiental més alt..
Ampliar

Lectures 3499 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Divendres, 29 de juliol de 2016, a les 10:00 h

Si viatges per Europa, et recordem alguns dels teus drets com a consumidor

Per tancar el capítol de consells i suggeriments que us poden ser útil si per vacances viatgeu per països de la UE us informem dels drets que teniu com a consumidors en cas que compreu algun producte que ha resultat defectuós, si el paquet de viatge combinat que heu adquirit ha tingut algún inconvenient o si heu optat per comprar un habitatge en règim de multipropietat per passar les vacances..
Ampliar

Lectures 3263 lectures   Comentaris Cap comentari12345...7>

Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter