el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Informació Dimarts, 21 de febrer de 2017, a les 09:30 h

L'Agència de Residus convoca ajuts a la prevenció, foment del reciclatge i d'economia circular

En la convocatòria d’aquest any es recupera una línia d’ajuts per a la implantació de deixalleries per al tractament de residus municipals.

L’any passat es van subvencionar projectes per un import de 6,5 milions, la meitat dels quals per al foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica i per a la utilització d’àrids reciclats dels residus de la construcció..
Ampliar

Lectures 959 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dimecres, 8 de febrer de 2017, a les 20:15 h

L'IRTA organitza unes jornades al voltant de l'economia col·laborativa i circular en el sistema agroalimentari català

El sistema agroalimentari actual a Catalunya s’enfronta a diferents reptes que amenacen la seva sostenibilitat mediambiental, econòmica o social. Les dinàmiques de transició són una bona metodologia per a fer front a la situació, i és per això que l’IRTA ha promogut unes jornades de reflexió amb el títol “Dinàmiques de transició per a un món més sostenible” que han tingut lloc els dies 1, 2 i 3 de febrer al Palau Macaya de Barcelona i que poden ser el punt de partida per, juntament amb altres estaments i iniciatives, explorar i accelerar nous escenaris..
Ampliar

Lectures 1420 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dissabte, 27 d'agost de 2016, a les 10:00 h

Recuperades més de 25 mil tones d'oli industrial usat a Catalunya

L'any 2015  Sigaus, entitat sense ànim de lucre que s'encarrega de gestionar l'oli industrial usat a tot l'estat, va fer-se càrrec de la recollida d'aquest residu en 9.536 establiments productors de Catalunya, la majoria tallers mecànics. En entorns de gran riquesa ambiental, gràcies a la posada en marxa de 1.436 operacions de recollida a través de la xarxa de gestors que treballen en el marc de Sigaus, es varen recuperar 1.863 tones d'olis usats en 245 pobles rurals ubicats al costat d'espais protegits, en els quals la generació del residu presenta un alt índex de fragmentació i dispersió geogràfica, i on existeix, per tant, un risc ambiental més alt..
Ampliar

Lectures 3087 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Informació Divendres, 29 de juliol de 2016, a les 10:00 h

Si viatges per Europa, et recordem alguns dels teus drets com a consumidor

Per tancar el capítol de consells i suggeriments que us poden ser útil si per vacances viatgeu per països de la UE us informem dels drets que teniu com a consumidors en cas que compreu algun producte que ha resultat defectuós, si el paquet de viatge combinat que heu adquirit ha tingut algún inconvenient o si heu optat per comprar un habitatge en règim de multipropietat per passar les vacances..
Ampliar

Lectures 2835 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dijous, 28 de juliol de 2016, a les 20:15 h

Viatjar amb mascotes dins de la UE

Per viatjar amb un gos, gat o fura dins de la UE l'únic document que necessitem és un passaport europeu per a animals de companyia. Aquest passaport l'expedeix qualsevol clínica veterinària autoritzada i hi han de constar les dades de la vacunació antiràbica. La mascota ha d'estar identificada amb un microxip electrònic amb el mateix codi que figuri al passaport.

.
Ampliar

Lectures 1870 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dijous, 28 de juliol de 2016, a les 20:00 h

Cobertura sanitària en cas que penseu viatjar per Europa

Seguint amb els consells que us poden servir per si teniu pensat viatjar a algun país europeu durant les vacances, sempre és bo preveure si cal rebre tractament mèdic durant l'estada a algun dels estats membre de la UE. Només cal un tràmit ben senzill com és demanar la Targeta Sanitària Europea.

La TSE és gratuïta i la pot demanar  qualsevol persona que estigui assegurada o coberta per un sistema de seguretat social Estatal en qualsevol Estat membre de la UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega o Suïssa. El document és personal i, per tant, en cas de viatjar en família, cada membre de la família ha de tenir la seva pròpia targeta..
Ampliar

Lectures 2063 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Informació Dilluns, 25 de juliol de 2016, a les 10:30 h

'Going abroad' l'App amb les normes de trànsit de tots els països de la UE

A pocs dies de l'inici d'agost, el mes de les vacances per excel·lència, us oferirem alguns dels consells més pràctics per si heu decidit viatjar per Europa. Avui us parlem d'una aplicació per a mòbil que ens informarà de les normes de trànsit i les mesures de seguretat de cadascún dels països de la UE.
Els ciutadans de la Unió Europea fan més de 1.000 milions de desplaçaments turístics l'any, segons Eurostat. El sector turístic europeu registra un creixement sostingut des de 2010 – després de patir un estancament el 2008 i 2009 pels efectes de la crisi econòmica. El 2015 es va batre un rècord en el nombre de pernoctacions, amb 2.800 milions de nits contractades a tota la UE.
Les estadístiques també mostren que el trimestre de juny a setembre concentra més de la meitat de les pernoctacions (53,7%) i que l'agost segueix sent, amb diferència, el mes de més activitat turística..
Ampliar

Lectures 1828 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dilluns, 6 de juny de 2016, a les 22:15 h

L'Assaig General pren el protagonisme del FADfest 2016 a Barcelona

La parella austríaca Honey&Bunny, ha estat els encarregats de donar el tret de sortida de la 6a edició del FADfest. Una conferència i una instal.lació són les bases de la seva intervenció al festival que resumirà l'essència del FADfest 2016: menjar, emergència sostenible i disseny. Des d'avui fins el diumenge 12 de juny el FADfest serà el marc del millor disseny associat a Barcelona i de la presentació de l'Assaig General, esdeveniment en el que es posaran en valor les capacitats de la ciutat en conceptes vinculats al consum de proximitat, aprofitament dels aliments, respecte al medi ambient i, en definitiva, a redissenyar una manera de menjar..
Ampliar

Lectures 3030 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dissabte, 21 de maig de 2016, a les 21:15 h

Lliurament de Premis de Consumòpolis el concurs escolar sobre consum responsable

Sota la temàtica “Tu consumeixes: es fa igual a tot arreu?”, en aquesta 11a edició han participat 590 alumnes de primària i secundària de tot Catalunya, agrupats en 118  equips diferents.

Els guardons s’han repartit entre escoles de Lleida, Premià de Mar, Alella, Sant Carles de la Ràpita, Olesa, Terrassa i Capellades. El CEIP “Frederic Borràs”, de Lleida, ha obtingut el 1r Premi en la categoria de Primària, mentre que l’ IES d’Alella, s’ha fet amb el 1r Premi en la Categoria de Primer Cicle d’ESO, i l’ INS Can Roca, de Terrassa, amb el 1r Premi en la categoria del Segon Cicle d’ESO.

Des de la primera edició de Consumòpolis, al curs 2005-2006, l’ACC ha participat en l’organització. En aquestes 11 edicions, 9.945 estudiants catalans han participat, formant 1.985 equips..
Ampliar

Lectures 2557 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dimarts, 12 d'abril de 2016, a les 09:00 h

L'aeroport de Perpinyà ja té enllestides les millores de la terminal

Les obres de l'aeroport de Perpinyà iniciades fa dos anys estan arribant al seu tram final i acabaran aquest estiu.
L'aeroport de Perpinyà actualment ofereix quinze destinacions i centenars de connexions. L'objectiu de la direcció actual és situar-lo com una infraestructura aeroportuària de referència a la seva zona i també a la regió de Girona. Ofereix vols d'anada i tornada de París en el mateix dia i permet nombroses connexions internacionals. A més ofereix destinacions de vacances, com Eivissa i Còrsega. Ginebra, Londres, Brussel·les, Southampton, Dublín o Birmingham..
Ampliar

Lectures 3195 lectures   Comentaris Cap comentari12345...6>

Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter