el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Sostenible Dimarts, 14 de febrer de 2017, a les 09:30 h

Els trens holandesos circulen ja amb energia 100% eòlica

Foto:  Sludge G
Foto: Sludge G

Des de l'1 de gener d'enguany tots els viatges en tren als Països Baixos funcionen amb energia renovable. Una mesura que s'havia previst per als inicis de 2018, s'ha pogut avançar gràcies a la ràpida adaptació i que el projecte ja comptava al 2016 amb un percentatge del 75% d'energia eòlica. La xarxa de trens holandeses trasporten al voltant de 600.000 persones al dia..
Ampliar

Lectures 1871 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible,Novetats Dijous, 15 de desembre de 2016, a les 09:45 h

'Coop Food' un documental sobre la gestió d'un famós supermercat col·laboratiu de Nova York

El documental, presentat aquest novembre, explica la història i fa difusió dels mecanismes de funcionament d'un supermercat que es desmarca de la relació tradicional entre venedor i client: Park Slope Food Coop. Funciona des de mitjans dels 70 a Nova York, sota la coordinació d'una cooperativa basada en l'auto-gestió.
Ampliar

Lectures 3260 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dimecres, 14 de desembre de 2016, a les 09:15 h

Àmsterdam abandonarà el gas natural

Foto: MorBCN a Flickr
Foto: MorBCN a Flickr

L'ajuntament d'Amsterdam (Països Baixos) desconnectarà de la xarxa de gas natural l'any vinent més de 10.000 habitatges antics de la seva propietat. Alhora, dos barris nous de la ciutat ja s'han construït sense les infrastructures necessàries per a la distribució de gas i compta que en els propers 4 anys la xifra de llars sense necessitat de gas natural arribi a 100.000. Tot plegat amb la intenció de complir amb l'acord de París i de prendres les mesures de frenar l'escalfament del planeta seriosament. Però, hi ha més raons.
.
Ampliar

Lectures 3337 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Sostenible Divendres, 9 de desembre de 2016, a les 10:00 h

Presenten el 'Mercat del calçat sostenible'

En el marc de la II Fira del Consum Responsable que se celebrara aquest desembre a la Plaça de Catalunya de Barcelona, l'ong Setem presenta el seu nou projecte: El 'Mercat del calçat sostenible' en el que conviden a triar l'alternativa justa. Així els propers 24 i 30 de desembre els interessats podran adquirir sabates amb opció de seguir el seu rastre de fabricació, des del seu orígen. A banda, també es podran adquirir productes artesanals locals del sector del calçat, o fins i tot, triar el servei de reparació de sabates..
Ampliar

Lectures 2854 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dilluns, 14 de novembre de 2016, a les 09:00 h

Un refrigerador que no necessita d'electricitat

Foto:  Enactus Morocco
Foto: Enactus Morocco

Un recipient dissenyat per allargar la conservació dels aliments en les zones que no poden disposar d'energia. Aquesta és la idea que ha motivat Rawya Lamhar, una jove marroquina estudiant d'enginyeria en medi ambient, a dissenyar aquest recipient que ha anomenat Go Energyless i que es comercialitza per 50$. L'estri permet allargar la conservació dels aliments al llarg de 15 dies..
Ampliar

Lectures 2733 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dilluns, 24 d'octubre de 2016, a les 09:15 h

Eticom Som Connexió: La cooperativa d'usuaris de telecomunicacions

Eticom Som Connexió és un projecte que vol ser l'alternativa a infrastructures i serveis de connexió a internet i telefonia mòbil i fixa que existeixen al mercat. Quina és la diferència? Doncs que els seus paràmetres són en primer lloc ètics, socials i col·laboratius. La cooperativa de consumidors va iniciar el seu camí ara fa un any i mig i en aquests moments ja ha superat els dos mil cinc-cents contractes. Es tracta de la primera cooperativa d'aquest tipus a nivell estatal i ho fa seguint el model de la cooperativa d'energies renovables Som Energia o Coop57.

.
Ampliar

Lectures 2858 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Sostenible Dilluns, 3 d'octubre de 2016, a les 09:30 h

Suècia vol promoure la reparació d'objectes a través de la via fiscal

L'obsolescència programada dels objectes de la llar és un concepte que va fer-se viral des que Cosima Dannoritzer  va publicar el documental 'Comprar, llençar, comprar', ara fa cinc anys. En el reportatge sorgien preguntes com per què els estris electrònics tenen cada vegada una vida més curta o per què una bombeta inventada el 1911 tenia un certificat de funcionament de 2.500 hores i amb els anys el seu temps útil s'hagi reduït a una durada ínfima partint d'aquesta base. El govern suec s'està plantejant de lluitar contra aquesta pràctica de les grans multinacionals i ho vol fer per la via d'incentius fiscals..
Ampliar

Lectures 1995 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dilluns, 19 de setembre de 2016, a les 07:45 h

Més de 90 activitats a Barcelona per commemorar la Setmana de la Mobilitat Sostenible

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016 se celebra del 16 al 22 de setembre a Barcelona i suposarà l'organització de més de 90 activitats entre les que destaca una nova edició del Park(ing) Day Barcelona, la tradicional cursa de transports, la Fira de la Mobilitat Sostenible el proper 22 de setembre o l'exposició de vehicles elèctrics i de tecnologies eficients 'Expoelèctric' al Pg. Lluís Companys els dies 1 i 2 d'octubre..
Ampliar

Lectures 1939 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dilluns, 22 d'agost de 2016, a les 10:30 h

Projecte per impulsar l'economia verda i circular a la Catalunya Central

Des de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, entitat que gestiona els ajuts Leader en 61 municipis, s'està  desenvolupant el projecte que porta per títol “Impuls a l’economia verda i a l’economia circular en l’àmbit del Leader”.

L'objectiu és implementar a la llarga una economia circular basada en el principi 'tancar el cicle de vida' dels productes, els serveis, els residus, els materials, l'aigua i l'energia..
Ampliar

Lectures 3410 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dimecres, 10 d'agost de 2016, a les 10:00 h

La Universitat de Lleida s'apunta a l'autoconsum

A partir de setembre l'empresa Sofos Energia instal·larà panells fotovoltaics a la coberta dels edificis de les facultats de Medicina, d'Infermeria i de Fisioteràpia, dins del campos de Ciències de la Salut, d'aquesta manera, la instal·lació permetrà generar una cinquena part del consum elèctric d'aquests edificis..
Ampliar

Lectures 2970 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter