el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Sostenible Dissabte, 24 de juny de 2017, a les 10:15 h

Més de 8.000 voluntaris recullen prop de 75 tones de deixalles en l'acció de neteja de la natura "Let's clean up Europe"

Voluntaris de l'Hospitalet de Llobregat
Voluntaris de l'Hospitalet de Llobregat

La quantitat de residus recollits ha incrementat un 60% respecte a la jornada de l’any anterior, i bona part han estat envasos de plàstic, llaunes i brics. La participació ciutadana catalana també s’ha incrementat envers l'any passat,  un 30%.

21 regions europees han participat a la IV iniciativa europea “Let’s Clean Up Europe!”, destinada a la neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres, i s’estima que 500.000 voluntaris han col·laborat en les més 4.600 accions  de neteja.
.
Ampliar

Lectures 610 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dilluns, 12 de juny de 2017, a les 09:15 h

Sant Cugat estrena dos punts Bici per a l'autoreparació de bicicletes

Sant Cugat estrena dos Punt Bici del RACC, estacions d’autoreparació de bicicletes, els primers de tot Catalunya. Situats a les places Lluís Millet i del Rotary, estan equipades per a petites reparacions i tasques de manteniment d’ús lliure i gratuït..
Ampliar

Lectures 818 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Divendres, 28 d'abril de 2017, a les 10:00 h

Comença el projecte pilot “Gastrofira” per a quantificar el malbaratament alimentari a Fira de Barcelona

Fotografia de  jbloom a Flickr
Fotografia de jbloom a Flickr

A principis de 2017 el CREDA (Centre d’Investigació en Economia i Desenvolupament Agroalimentari de l’IRTA i la UPC) ha realitzat la primera fase del projecte pilot “Gastrofira”, consistent en una quantificació del malbaratament alimentari generat en el servei de càtering de Fira de Barcelona durant la celebració d’una important fira internacional. Per a tenir una visió global, s’ha tingut en compte tant el malbaratament generat a la cuina com el generat pels comensals..
Ampliar

Lectures 2240 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Sostenible,Campanyes Divendres, 14 d'abril de 2017, a les 19:30 h

Un celler de l'Alt Camp aposta per l'apicultura com a complement per a millorar l'ecosistema

La iniciativa defensa que les abelles ajuden a la pol·linització del 80 per 100 dels fruits de consum humà i amb aquesta acció pretén minvar els efectes devastadors de pesticides o l'àcar de la varroosi que ha fet disminuir la població d'abelles entre un 20 i un 40 per 100 al llarg dels darrers anys. El celler Mas  Vicenç,  en col·laboració amb la Casa de la Mel d'Alcover,  s'han posat en la feina i ja han instal·lat 30 arnes al voltant de les finques de producció de raïm..
Ampliar

Lectures 3440 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dijous, 30 de març de 2017, a les 13:00 h

La CE aconsegueix un compromís de deu anys per salvar les poblacions de peix al Mediterrani

Fotografia: eltpics a Flickr
Fotografia: eltpics a Flickr

Després de mesos de negociacions, la Comissió Europea ha aconseguit avui arribar a un compromís de deu anys per salvar les poblacions de peixos al Mediterrani i protegir la riquesa ecològica i econòmica d'aquesta regió.

En un comunicat, la CE destaca que el Mediterrani és una conca marítima única, que es caracteritza per tenir un gran litoral i un sector pesquer que proporciona feina a més de tres-centes mil persones. El 80% de la flota pertany a pescadors a petita escala (amb vaixells de menys de deu metres d'eslora), que pesquen una quarta part del total. Aquestes feines estan en perill degut a que les poblacions de peix al Mediterrani estan disminuint : vora d'un 90% de les poblacions avaluades estan sobreexplotades. La seguretat alimentària i els mitjans de subsistència, l'estabilitat i la seguretat de la regió es troben amenaçats.  .
Ampliar

Lectures 2314 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dimarts, 14 de febrer de 2017, a les 09:30 h

Els trens holandesos circulen ja amb energia 100% eòlica

Foto:  Sludge G
Foto: Sludge G

Des de l'1 de gener d'enguany tots els viatges en tren als Països Baixos funcionen amb energia renovable. Una mesura que s'havia previst per als inicis de 2018, s'ha pogut avançar gràcies a la ràpida adaptació i que el projecte ja comptava al 2016 amb un percentatge del 75% d'energia eòlica. La xarxa de trens holandeses trasporten al voltant de 600.000 persones al dia..
Ampliar

Lectures 3478 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Sostenible,Novetats Dijous, 15 de desembre de 2016, a les 09:45 h

'Coop Food' un documental sobre la gestió d'un famós supermercat col·laboratiu de Nova York

El documental, presentat aquest novembre, explica la història i fa difusió dels mecanismes de funcionament d'un supermercat que es desmarca de la relació tradicional entre venedor i client: Park Slope Food Coop. Funciona des de mitjans dels 70 a Nova York, sota la coordinació d'una cooperativa basada en l'auto-gestió.
Ampliar

Lectures 3856 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dimecres, 14 de desembre de 2016, a les 09:15 h

Àmsterdam abandonarà el gas natural

Foto: MorBCN a Flickr
Foto: MorBCN a Flickr

L'ajuntament d'Amsterdam (Països Baixos) desconnectarà de la xarxa de gas natural l'any vinent més de 10.000 habitatges antics de la seva propietat. Alhora, dos barris nous de la ciutat ja s'han construït sense les infrastructures necessàries per a la distribució de gas i compta que en els propers 4 anys la xifra de llars sense necessitat de gas natural arribi a 100.000. Tot plegat amb la intenció de complir amb l'acord de París i de prendres les mesures de frenar l'escalfament del planeta seriosament. Però, hi ha més raons.
.
Ampliar

Lectures 3817 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Divendres, 9 de desembre de 2016, a les 10:00 h

Presenten el 'Mercat del calçat sostenible'

En el marc de la II Fira del Consum Responsable que se celebrara aquest desembre a la Plaça de Catalunya de Barcelona, l'ong Setem presenta el seu nou projecte: El 'Mercat del calçat sostenible' en el que conviden a triar l'alternativa justa. Així els propers 24 i 30 de desembre els interessats podran adquirir sabates amb opció de seguir el seu rastre de fabricació, des del seu orígen. A banda, també es podran adquirir productes artesanals locals del sector del calçat, o fins i tot, triar el servei de reparació de sabates..
Ampliar

Lectures 3506 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dilluns, 14 de novembre de 2016, a les 09:00 h

Un refrigerador que no necessita d'electricitat

Foto:  Enactus Morocco
Foto: Enactus Morocco

Un recipient dissenyat per allargar la conservació dels aliments en les zones que no poden disposar d'energia. Aquesta és la idea que ha motivat Rawya Lamhar, una jove marroquina estudiant d'enginyeria en medi ambient, a dissenyar aquest recipient que ha anomenat Go Energyless i que es comercialitza per 50$. L'estri permet allargar la conservació dels aliments al llarg de 15 dies..
Ampliar

Lectures 3327 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter