el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Comparar Dijous, 15 de juny de 2017, a les 08:30 h

Més de la meitat dels veïns de l'àrea metropolitana de Barcelona interessats en serveis de compartir cotxe

Fotografia:  Laurel L. Russwurm a Flickr
Fotografia: Laurel L. Russwurm a Flickr

El 55% dels ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona estan interessats a utilitzar els serveis per compartir cotxe, segons un estudi realitzat per la Fundació CreaFutur. El 64% dels enquestats en un estudi sobre mobilitat estan molt o bastant satisfets amb el transport públic.
Ampliar

Lectures 742 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 13 de juny de 2017, a les 13:00 h

L'ocu publica una comparativa de les diferents marques d'aigua envasada del mercat

A l'hora de triar quina aigua mineral s'ajusta més a les nostres necessitats, bé siguin dietètiques, saludables o valorades ambientalment, és important que tinguem present les pautes del seu etiquetatge. L'organització de consumidors i usuaris OCU ha publicat una taula comparativa on es tenen en compte valors que poden ser del nostre interés. A banda de les qualitats organolèptiques, la comparativa ens indica, a més, algunes dades imprescindibles en l'etiquetatge, com la informació del nom de la font d'on s'extreu, que ha d'aparèixer a l'etiqueta en una mida 1,5 vegades més gran que el nom comercial, o l'obligació d'indicar el terme municipal i la província. Es dona el cas que es comercien marques que provenen de més d'un manantial o, al contrari, fonts que subministren a diverses marques..
Ampliar

Lectures 1020 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 6 de juny de 2017, a les 09:15 h

Tots els vins i caves Sumarroca seran ecològics a partir de 2020

La bodega Sumarroca, celler familiar del Penedés, té previst oferir en producció ecològica la totalitat dels seus vins i caves a partir de 2018. Fa dos anys que la bodega ha iniciat el seu recorregut cap a la producció ecològica i preveu que acabarà el procés en la verema d'enguany. .
Ampliar

Lectures 2366 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Comparar Dilluns, 29 de maig de 2017, a les 09:00 h

Consum demana que s'abandoni l'IRPH com a referència en les hipoteques i aposta per l'Euribor

El conseller Baiget demanarà per carta al ministre de Guindos la supressió d’aquest índex. L’informe de l’Agència Catalana del Consum (ACC), elaborat per la Universitat Pompeu Fabra, conclou que l’Índex de Referència de Préstecs (IRPH) té més influència per part dels bancs.

La Generalitat, tenint en compte les darreres sentències judicials sobre la matèria, analitzarà les 107 denúncies presentades davant l’ACC i en el cas que es detecti abús per manca de transparència, obrirà un expedient sancionador.
Ampliar

Lectures 768 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Divendres, 26 de maig de 2017, a les 09:45 h

El Banc de Llet Materna ha alimentat més de 2.000 nadons prematurs a Catalunya

Fotografia:  Israel Young a Flickr
Fotografia: Israel Young a Flickr

Cada dia neixen dos nadons de risc al país que necessitaran aquest aliment per superar els primers dies de vida.
Ampliar

Lectures 865 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 11 d'abril de 2017, a les 09:45 h

Les telecomunicacions i Internet, serveis generals d'electricitat, gas i aigua encapçalen les reclamacions rebudes per Consum

fotografia:  paul.klintworth a Flickr
fotografia: paul.klintworth a Flickr

L'Agència Catalana del Consum ha presentat els resultats de la Memòria d’Actuacions 2016. Entre les dades destaca que els sectors de les telecomunicacions i Internet, el serveis generals de consum —que inclou lloguer de vehicles en un altre país, serveis turístics contractats, comerç detallista i comerç en línia o Internet, activitats immobiliàries, diferents serveis empresarials, cursos, esdeveniments esportius, contractació d’entrades per a concerts i espectacles— i l’electricitat, gas i aigua encapçalen les reclamacions rebudes per l’Agència.
Així mateix, es constata un increment de gairebé un 30% de les denúncies respecte l’any anterior. Per contra, les consultes han baixat un 20% i les reclamacions prop d'un 10% en relació al 2016..
Ampliar

Lectures 2474 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Comparar Dimarts, 7 de febrer de 2017, a les 09:45 h

Reflexió sobre la confidencialitat de les dades personals i com desintoxicar el 'jo digital'

Un establiment, obert fa poques setmanes al Soho de Nova York, convida els consumidors i usuaris a reflexionar sobre de quina manera estan lliurant les seves dades personals a diverses marques a través d'actes quotidians i tot el que això implica. En aquest espai es pot visitar el que anomenen la Glass Room, on es mostra als ciutadans el nou model de vida en aspectes socials, culturals, polítics... i quines noves responsabilitats tenen els ciutadans davant de la protecció de les seves dades personals.
La idea és simple: fer comprendre als ciutadans el nou model de vida vinculat a les noves tecnologies, i quina és la dimensió del que està en joc, quines són les noves responsabilitats que es posen de manifest. Reflexionen sobre quin model de societat estem creant, en la que alguns individus tenen la informació de la conducta íntima de la majoria de la gent, a través de fòrmules cada vegada més sofisticades.
El recorregut finalitza amb una proposta dels mateixos promotors, el Data Detox kit, o com desintoxicar el seu jo digital en 8 dies.
.
Ampliar

Lectures 2835 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 31 de gener de 2017, a les 08:15 h

L'Erasmus celebra el seu 30è aniversari amb un nou rècord de participants

Durant l'any 2015, el programa Erasmus+ ha permès que 678.000 europeus estudiessin, es formessin, treballessin o fessin voluntariat en un altre país, aquesta és la xifra més alta de participants anuals registrada fins ara. En el mateix any, la UE ha invertit un total de 2.100 milions d'euros en més de 19.600 projectes en els quals hi han participat 69.000 organitzacions. Aquests són algunes de les xifres més destacades de l'informe anual Erasmus+ 2015 que la Comissió ha publicat aquesta setmana..
Ampliar

Lectures 2189 lectures   Comentaris Cap comentariComparar,Novetats Dimarts, 27 de desembre de 2016, a les 11:30 h

174 estudiants de disseny col·laboren amb Kibuc, una de les principals empreses del sector del moble català

L’empresa col·labora per segon any amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat per promoure els estudis professionals en l’àmbit del disseny.  Els alumnes treballaran en àmbits com el disseny de mobles, l’aparadorisme o la publicitat..
Ampliar

Lectures 4129 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 15 de novembre de 2016, a les 09:15 h

La durada de la vida laboral a la UE ha augmentat prop de 2 anys des del 2005

La mitjana de la vida laboral dels ciutadans de la UE es va situar al voltant dels 35,5 anys el 2015, 1,9 punts superior que el 2005. Durant aquest període de 10 anys, la durada de la vida laboral ha augmentat més ràpidament en les dones (que han passat de tenir una vida laboral de 30,2 anys de mitjana el 2005 a 32,8 el 2015) que no pas en els homes (que han passat dels 36,7 anys de vida laboral mitjana el 2005 a 37,9 el 2015)..
Ampliar

Lectures 3090 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter