el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Comparar Dimarts, 11 d'abril de 2017, a les 09:45 h

Les telecomunicacions i Internet, serveis generals d'electricitat, gas i aigua encapçalen les reclamacions rebudes per Consum

fotografia:  paul.klintworth a Flickr
fotografia: paul.klintworth a Flickr

L'Agència Catalana del Consum ha presentat els resultats de la Memòria d’Actuacions 2016. Entre les dades destaca que els sectors de les telecomunicacions i Internet, el serveis generals de consum —que inclou lloguer de vehicles en un altre país, serveis turístics contractats, comerç detallista i comerç en línia o Internet, activitats immobiliàries, diferents serveis empresarials, cursos, esdeveniments esportius, contractació d’entrades per a concerts i espectacles— i l’electricitat, gas i aigua encapçalen les reclamacions rebudes per l’Agència.
Així mateix, es constata un increment de gairebé un 30% de les denúncies respecte l’any anterior. Per contra, les consultes han baixat un 20% i les reclamacions prop d'un 10% en relació al 2016..
Ampliar

Lectures 1221 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 7 de febrer de 2017, a les 09:45 h

Reflexió sobre la confidencialitat de les dades personals i com desintoxicar el 'jo digital'

Un establiment, obert fa poques setmanes al Soho de Nova York, convida els consumidors i usuaris a reflexionar sobre de quina manera estan lliurant les seves dades personals a diverses marques a través d'actes quotidians i tot el que això implica. En aquest espai es pot visitar el que anomenen la Glass Room, on es mostra als ciutadans el nou model de vida en aspectes socials, culturals, polítics... i quines noves responsabilitats tenen els ciutadans davant de la protecció de les seves dades personals.
La idea és simple: fer comprendre als ciutadans el nou model de vida vinculat a les noves tecnologies, i quina és la dimensió del que està en joc, quines són les noves responsabilitats que es posen de manifest. Reflexionen sobre quin model de societat estem creant, en la que alguns individus tenen la informació de la conducta íntima de la majoria de la gent, a través de fòrmules cada vegada més sofisticades.
El recorregut finalitza amb una proposta dels mateixos promotors, el Data Detox kit, o com desintoxicar el seu jo digital en 8 dies.
.
Ampliar

Lectures 2420 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 31 de gener de 2017, a les 08:15 h

L'Erasmus celebra el seu 30è aniversari amb un nou rècord de participants

Durant l'any 2015, el programa Erasmus+ ha permès que 678.000 europeus estudiessin, es formessin, treballessin o fessin voluntariat en un altre país, aquesta és la xifra més alta de participants anuals registrada fins ara. En el mateix any, la UE ha invertit un total de 2.100 milions d'euros en més de 19.600 projectes en els quals hi han participat 69.000 organitzacions. Aquests són algunes de les xifres més destacades de l'informe anual Erasmus+ 2015 que la Comissió ha publicat aquesta setmana..
Ampliar

Lectures 1886 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Comparar,Novetats Dimarts, 27 de desembre de 2016, a les 11:30 h

174 estudiants de disseny col·laboren amb Kibuc, una de les principals empreses del sector del moble català

L’empresa col·labora per segon any amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat per promoure els estudis professionals en l’àmbit del disseny.  Els alumnes treballaran en àmbits com el disseny de mobles, l’aparadorisme o la publicitat..
Ampliar

Lectures 3883 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 15 de novembre de 2016, a les 09:15 h

La durada de la vida laboral a la UE ha augmentat prop de 2 anys des del 2005

La mitjana de la vida laboral dels ciutadans de la UE es va situar al voltant dels 35,5 anys el 2015, 1,9 punts superior que el 2005. Durant aquest període de 10 anys, la durada de la vida laboral ha augmentat més ràpidament en les dones (que han passat de tenir una vida laboral de 30,2 anys de mitjana el 2005 a 32,8 el 2015) que no pas en els homes (que han passat dels 36,7 anys de vida laboral mitjana el 2005 a 37,9 el 2015)..
Ampliar

Lectures 2857 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Divendres, 8 de juliol de 2016, a les 16:15 h

L'stand by pot suposar una mitjana de 30 euros mensuals en la factura de la llum

Marxar de vacances prenent precaucions amb la connexió dels electrodomèstics pot suposar un estalvi de gairebé la meitat de l'import de la factura de la llum. Aquesta és la conclusió que se'n desprèn de l'informe sobre eficiència energètica elaborat per HolaLuz, una de les companyies elèctriques independents que ofereixen energia provinent de fonts renovables..
Ampliar

Lectures 3421 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Comparar Dilluns, 30 de maig de 2016, a les 19:45 h

La cooperativa Som Energia preveu arribar enguany a més de 40.000 llars i empreses

A punt de reunir 26.000 socis i sòcies i 35.000 contractes a tot l'Estat Espanyol en només 5 anys d'existència, la cooperativa d'energia renovable Som Energia, la de major creixement a Europa, ha celebrat la seva Assemblea General aquest dissabte 28 de maig amb l'objectiu complert d'haver posat en marxa la primera planta fotovoltaica després de l'eliminació de les primes a les renovables, totalment finançada mitjançant el Generation kWh , un nou model d'inversió col·lectiu basat en el retorn energètic en lloc del retorn financer..
Ampliar

Lectures 3081 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 15 de març de 2016, a les 08:00 h

Consum incrementa les mediacions i reforça la tasca formativa

Mostra de productes retirats de mercat per l'ACC
Mostra de productes retirats de mercat per l'ACC

L'Agència Catalana del Consum ha fet públiques les dades anuals en relació a les reclamacions presentades pels consumidors. Del conjunt se'n deriva un foment de les mediacions de consum com a eina de resolució de conflictes i reclamacions de consumidors i, d'altra banda continua la seva tasca de formació especialment adreçada a població escolar i agents econòmics.
L’any passat, es van resoldre 7.756 reclamacions per la via de la mediació de consum, prop d’un 10% més que al 2014. També es van resoldre 3.243 casos per laude arbitral, xifra que dobla el nombre de laudes resolts al 2012, any anterior a l’inici del procés de tramitació de les preferents de Catalunya Caixa.
Ampliar

Lectures 4025 lectures   Comentaris Cap comentariComparar,Tecnologia Diumenge, 28 de febrer de 2016, a les 09:00 h

El conreu d’arròs al Delta de l’Ebre produeix 10.500 tones de metà anuals

El projecte LIFE+ Ebro-Admiclim, que s’està portant a terme per investigadors de l’IRTA, tracta de mitigar les emissions de gasos d’efecte hivernacle en el conreu de l’arròs. Les previsions indiquen que entre 2005 i 2020 les emissions de gasos efecte hivernacle emesos pel conreu de l'arròs podrien augmentar un 16%. El projecte europeu va seleccionar 15 camps d'arròs del Delta de l'Ebre on es monitoritzen mensualment les emissions.
.
Ampliar

Lectures 4658 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dijous, 11 de febrer de 2016, a les 09:15 h

Només el 36% dels emigrants atesos per la Creu Roja rep prestacions, tot i que més del 57% estan desocupats

Només el 36% de la població immigrada atesa per la Creu Roja rep prestacions, tot i que el 57,4% està en situació de desocupació. Així ho indica el 9è estudi de l'Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya, "Les persones immigrades en situació vulnerable", presentat aquest dimecres, 10 de febrer, a la seu de l'entitat. L'estudi constata que, entre les persones d'origen immigrant que van arribar a casa nostra durant els anys de bonança econòmica, s'han cronificat situacions de pobresa i vulnerabilitat..
Ampliar

Lectures 3288 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter