el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Campanyes Dijous, 20 d'abril de 2017, a les 09:00 h

Barcelona s'afegeix a la 1a Setmana Sense Soroll

Us heu preguntat mai com sona la ciutat Barcelona més enllà dels sorolls del trànsit i de les obres? Ara els caçadors de sons estan convocats el proper dimecres 26 d'abril a captar els sons de la ciutat:  una campana de l'església de barri, un sortidor, les ones de la platja de la Barceloneta... Des de l'ajuntament de Barcelona, la Fàbrica del Sol convida a participar amb l'activitat 'Caçadors de sons' durant el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll.
Aquestes activitats estan emmarcades en la 1a Setmana Sense Soroll que ha organitzat  el Servei per a la Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica del Departament de Territori i Sostenibilitat. .
Ampliar

Lectures 979 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimarts, 18 d'abril de 2017, a les 09:30 h

França crea una etiqueta distintiva de suport a la transició energètica col·laborativa

La transició energètica és al punt de mira de la ministra francesa de Medi Ambient, Ségolène Royal. L'anunci que va fer a principis de mes sobre la creació d'una etiqueta específica que s'aplicarà a projectes de finançament col·lectiu que tinguin impacte positiu en el medi ambient, l'energia i el clima n'és una bona mostra. I aquest només un pas més en el desplegament de la Llei de Transició Energètica aprovada el 2015..
Ampliar

Lectures 1019 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible,Campanyes Divendres, 14 d'abril de 2017, a les 19:30 h

Un celler de l'Alt Camp aposta per l'apicultura com a complement per a millorar l'ecosistema

La iniciativa defensa que les abelles ajuden a la pol·linització del 80 per 100 dels fruits de consum humà i amb aquesta acció pretén minvar els efectes devastadors de pesticides o l'àcar de la varroosi que ha fet disminuir la població d'abelles entre un 20 i un 40 per 100 al llarg dels darrers anys. El celler Mas  Vicenç,  en col·laboració amb la Casa de la Mel d'Alcover,  s'han posat en la feina i ja han instal·lat 30 arnes al voltant de les finques de producció de raïm..
Ampliar

Lectures 1690 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Campanyes Dijous, 13 d'abril de 2017, a les 10:00 h

L'Ajuntament de Pineda de Mar aconsegueix un estalvi de prop de 6.000€ durant la 2a Marató de l'Estalvi Energètic

La 2a Marató de l'Estalvi Energètic es va fer durant el mes de febrer a una dotzena d'ajuntaments catalans. En el cas de Pineda, l'estalvi va ser de 5.844,22 euros. En el control de la despesa energètica hi van participar tres equipaments municipals: l'Escola Jaume I, el Centre Esportiu Municipal de Can Xaubet i l'edifici on són ubicades les oficines centrals de l'Ajuntament. Ara el consistori dedicarà la xifra aconseguida a tirar endavant un programa  d’auditories i accions formatives per promoure l’estalvi energètic, especialment a col·lectius en risc d’exclusió i gent gran
.
Ampliar

Lectures 1103 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimecres, 12 d'abril de 2017, a les 10:00 h

La Revolució de les Butxaques apunt per al 13 de maig

Un any més, el col·lectiu Som Comerç Just i Banca Ètica llança la campanya temàtica amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Comerç Just: aquest 2017, sota el lema “La revolució de les butxaques”.
L'agrupació recorda que cadascun dels actes de consum de productes i serveis que fem en el nostre dia a dia poden convertir-se, si els sumem i escollim les alternatives de l’economia solidària, en una revolució a favor dels drets socials i medioambientals al món.
En les activitats, que es preveuen fer enguany hi ha la 'Ruta guiada pels horrors del comerç internacional' on es diferenciaran 4 sectors econòmics que tenen en comú les males pràctiques quant al respecte als drets humans i mediambientals: la banca, l’alimentació, el tèxtil i l’electrònica.

.
Ampliar

Lectures 1539 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimarts, 28 de març de 2017, a les 09:00 h

Una cadena de supermercats francesa deixa de vendre aigua envasada

Els supermercats Biocoop, la primera cadena francesa en venda de productes ecològics i de comerç just, ha deixat de comercialitzar aigua envasada en plàstic des de principis d'any. Amb aquesta iniciativa la cadena vol fer gala del seu compromís ambiental i vol obrir camí exemplaritzant entre d'altres companyies. L'alternativa que proposa a l'aigua envasada és el consum de l'aigua de l'aixeta, segons la zona del país,  la compra d'aigua envasada en vidre retornable, o l'ús de sistemes de filtració de l'aigua que es dispensa per la xarxa..
Ampliar

Lectures 2500 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Campanyes Dijous, 23 de març de 2017, a les 09:45 h

Facua busca candidat a la pitjor empresa del 2016

Quin ha estat el pitjor abús comercial de l'any. Els consumidors estan convidats a votar quina és l'empresa que pitjors pràctiques abusives ha practicat entre els usuaris. Les línies del 902, l'ascens de preus de les tarifes de telecomunicació i la negativa dels bancs a tornar els diners de les clàusules sòl, són les finalistes.

L'associació de consumidors Facua convida els usuaris a votar des del seu web la pràctica més abusiva de l'any 2016. En la mateixa convocatòria també es pot votar el pitjor anunci de l'any i la pitjor empresa.
.
Ampliar

Lectures 2066 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dilluns, 20 de març de 2017, a les 09:15 h

El terme d'Albanyà opta a ser el primer parc de cel fosc

Albanyà, situat a l'Alt Empordà, té un dels cels més estrellats i lliures de contaminació lumínica de Catalunya. El terme d'aquest municipi aspira ara a que els seus cels siguin reconeguts per l'organització International Dark Sky Association (IDA), una de les institucions de protecció del cel nocturn més reconegudes, és la coordinadora de la iniciativa global que premia els parcs que poden oferir als seus visitants unes nits estrellades excepcionals i un entorn nocturn especialment protegit des del punt de vista científic, natural i educacional..
Ampliar

Lectures 2032 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dijous, 9 de març de 2017, a les 09:30 h

Greenpeace pressiona perquè els gegants d'Internet optin per energies renovables

La campanya #ClickClean de Greenpeace busca el compromís de les grans marques de les xarxes socials amb les energies procecents de fonts renovables. La transformació social que ha suposat l'ús de les xarxes socials  ha estat determinant els darrers anys. Ara és possible escoltar música, veure pel·lícules i parlar amb el cercle d'amics amb un sol clic. Però tots aquests serveis tenen un elevat consum d'energia. No es parla sovint de la contaminació digital, però hi és. El sector és un dels pocs que mantenen un consum en alça en energies i matèries primeres. Greenpeace ha publicat un reportatge on compara els gegants de les xarxes en el que fa referència al tipus d'energia que consumeixen. Facebook, Itunes, WatsApp i YouTube són els que més s'han aplicat en els deures..
Ampliar

Lectures 2106 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Divendres, 24 de febrer de 2017, a les 09:30 h

El projecte REFRESH reunirà líders europeus per tractar del malbaratament alimentari

La Conferència REFRESH a l’Umweltforum de Berlin reunirà als líders europeus en reducció i valorització del malbaratament alimentari per a un dia de presentacions, debats, sessions interactives i treball en xarxa. Juntament, els participants seran animats a repensar el tema del malbaratament alimentari mitjanant representacions teatrals, art culinari i l'habilitació d'un espai de restauració basat en un sistema alimentari sostenible. La Fira d’Innovadors de la Conferència, presentarà projectes innovadors a tots els visitants.

El CREDA (UPC-IRTA) és un dels socis que participen en aquest projecte que organitza una conferència a Berlin el proper 18 de maig.
.
Ampliar

Lectures 2576 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter