el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Campanyes Divendres, 24 de febrer de 2017, a les 09:30 h

El projecte REFRESH reunirà líders europeus per tractar del malbaratament alimentari

La Conferència REFRESH a l’Umweltforum de Berlin reunirà als líders europeus en reducció i valorització del malbaratament alimentari per a un dia de presentacions, debats, sessions interactives i treball en xarxa. Juntament, els participants seran animats a repensar el tema del malbaratament alimentari mitjanant representacions teatrals, art culinari i l'habilitació d'un espai de restauració basat en un sistema alimentari sostenible. La Fira d’Innovadors de la Conferència, presentarà projectes innovadors a tots els visitants.

El CREDA (UPC-IRTA) és un dels socis que participen en aquest projecte que organitza una conferència a Berlin el proper 18 de maig.
.
Ampliar

Lectures 857 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimecres, 15 de febrer de 2017, a les 10:00 h

Vilablareix multiplica per 5 la recollida de roba usada, gràcies al porta a porta

L’any passat es van recollir 4.586,5 quilos de roba, mentre que el 2015 en van ser 850 La incorporació de la roba al sistema de recollida porta a porta de Vilablareix ha resultat un èxit tant per les xifres com la participació dels veïns..
Ampliar

Lectures 1200 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dijous, 9 de febrer de 2017, a les 09:30 h

Campanya per a la prohibició del glifosat

Desenes d'Organitzacions Mediambientals, Socials i Sindicals han Realitzat avui Actes Públics a Brussel·les, Madrid, Roma, Berlín i Paris com a inici de la campanya de recollida de  signatures per a una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) que vol aconseguir que es prohibeixi el glifosat, replantejar la valoració de riscos dels plaguicides i reduir lús de plaguicides tòxics a la UE..
Ampliar

Lectures 1480 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Campanyes Diumenge, 5 de febrer de 2017, a les 09:45 h

'Remenja'mmm' nova campanya contra el malbaratament alimentari

L'inici de mes ens ha aportat la presentació d'una nova campanya dirigida a conscienciar sobre el malbaratament d'aliments. 'Remenja'mmm, massa bo per llençar-ho' que així s'anomena la convocatòria, és una iniciativa de Pont Alimentari i BCN comparteix el menjar, dirigida, en un principi al sector de l'hosteleria però també i, vol abastar fins al consumidor final.
Cada any es llencen més de 260 mil tones de menjar, d'aquestes, un 16 per 100 són aliments descartats pel sector de la restauració..
Ampliar

Lectures 1515 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimecres, 25 de gener de 2017, a les 09:30 h

Els productes Slow Food italians celebren a Barcelona la seva festa gastronòmica

La cita amb la cuina italiana basada en el producte Slow Food se celebrarà del 10 al 25 de febrer en diferents restaurants italians i Km0 de la ciutat de Barcelona.
La presentació de la quinzena dedicada a productes Slow Food italians tindrà lloc el 10 de febrer i comptarà amb la presència de Carlo Petrini, fundador del moviment.  Slow Food és una associació internacional ecogastronòmica, sense ànim de lucre, nascuda per contrarestar el fast food i la fast life, impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la falta d'interès per la nutrició, els orígens i les conseqüències de les nostres opcions alimentàries.
.
Ampliar

Lectures 1927 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimarts, 24 de gener de 2017, a les 09:15 h

Aracoop ajuda les cooperatives i entitats d'economia social de Tarragona a enfortir la seva estructura

Tarragona acollirà el pròxim dimecres la presentació del programa Aracoop que promou l'economia social i cooperativa com a model empresarial i
que ha llançat una línia per ajudar les entitats d'economia social i cooperatives catalanes a consolidar-se, créixer i internacionalitzar-se. La iniciativa s'adreça a "entitats i cooperatives ja consolidades que volen dissenyar un pla estratègic de creixement i enfortiment", segons explica Miquel las Heras, soci-consultor de Grup Integral, empresa encarregada de dur a terme la implementació del programa. L'acte comptarà també amb la intervenció de Robert Bach, responsable d’Economia Social d’ACCIO..
Ampliar

Lectures 2429 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Campanyes Dimecres, 18 de gener de 2017, a les 19:45 h

Nova app de Consum on es recolliran les incidències que denunciïn els usuaris de Rodalies

La Generalitat llança la nova app de Consum on es recolliran les incidències que denunciïn els usuaris de Rodalies de Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és identificar els incompliments en el servei i poder defensar amb més força els drets dels usuaris. L’aplicació mòbil és InfoConsum i està disponible per a sistemes operatius Android i iOS.
Ampliar

Lectures 2089 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimarts, 17 de gener de 2017, a les 09:00 h

El 080 Barcelona Fashion s'adhereix a la lluita contra els trastorns alimentaris

El Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat i l'Associació contra l'anorèxia i la bulímia han signat un conveni de col·laboració per promoure accions de prevenció dels trastorns alimentaris entre col·lectius, professionals i entitats vinculats a la passarel·la de moda catalana. Així, el 080 Barcelona Fashion actuarà com a “altaveu” de sensibilització social, apropant la tasca de l’ACAB a col·lectius especialment vulnerables, com escoles de moda i universitats vinculades a la passarel·la, amb sessions formatives..
Ampliar

Lectures 1952 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dilluns, 16 de gener de 2017, a les 08:15 h

L'Oficina del Voluntariat Ambiental convida a participar en nous projectes

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya impulsa l'Oficina del Voluntariat Ambiental, un espai de trobada entre entitats i persones que volen ser voluntaris ambientals per a  diverses propostes, entre d'altres, '1000 punts d'aigua' centrat en la catalogació i conservació dels hàbitats aquàtics de Catalunya o 'Plantes sembrades, sistemes recuperats' dirigit a col·laborar en la recuperació d'espècies autòctones en una finca d'Altafulla.
.
Ampliar

Lectures 2019 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dijous, 22 de desembre de 2016, a les 09:00 h

Serà obligatori identificar el país d'origen de la llet que consumim

El govern central està ultimant un esborrany de decret que pretén obligar als comercialitzadors de llet que l'etiquetin amb informació de la seva traçabilitat. El decret es basa en diverses normatives europees en aquest sentit..
Ampliar

Lectures 3210 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter