el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Campanyes Dijous, 22 de juny de 2017, a les 09:15 h

Roba bruta: Un informe evidencia que marques com H&M, Zara o Levi's compren viscosa a fàbriques contaminants

Un informe publicat per Ecologistes en Acció, assenyala diverses multinacionals de la moda per comprar viscosa a fàbriques asiàtiques que es estan abocant aigües residuals tòxiques en els rius locals i al mar a més d'exposar els seus treballadors i, població en general, a conviure amb substàncies químiques perjudicials per a la salut..
Ampliar

Lectures 629 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dilluns, 19 de juny de 2017, a les 17:30 h

10 punts d'assessorament energètic distribuïts per la ciutat de Barcelona

Del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya que pretén sensibilitzar la societat amb relació a l’estalvi, l’eficiència i la generació energètica. En el marc de La Setmana Europea de l’Energia Sostenible, diverses entitats i equipaments de Barcelona coorganitzen unes visites i activitats relacionades amb l’eficiència, l’estalvi i la sobirania energètica. Tallers que van des de com desxifrar una factura de la llum fins a com construir una petita placa solar per endur de viatge i així carregar aparells electrònics de potencia limitada. Especial atenció al recordatori dels punts d'assessorament energètic que hi ha repartits per diversos barris de la ciutat i que ofereixen atenció als usuaris perquè puguin exercir els seus drets energètics.

.
Ampliar

Lectures 703 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dilluns, 19 de juny de 2017, a les 14:00 h

Barcelona destinarà l’increment de l’impost turístic a compensar els efectes del turisme a la ciutat

Fotografia: Osamu Kaneko a Flickr
Fotografia: Osamu Kaneko a Flickr

Barcelona rebrà amb el nou marc legal català un 50% del que es recapta a la ciutat, per sobre del 33% actual, el que pot representar uns 4 milions d’euros més a l’any.  Així, l’Ajuntament anuncia que dedicarà aquest increment a projectes que compensin els efectes de l’afluència de visitants en tot el territori.

Paral·lelament, el Consistori limita l’aportació econòmica a Turisme de Barcelona provinent del que es rep de l’IEET – ara fixada en el 50% del que rep l’Ajuntament- fins a un màxim de 4’5 milions d’euros, i s’acorda amb el consorci que s’elaborarà conjuntament un Pla de treball sobre Destinació Sostenible
.
Ampliar

Lectures 663 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Campanyes Dimecres, 14 de juny de 2017, a les 21:00 h

Erasmus fa 30 anys i la Comissió Europea ho commemora creant una app de suport al programa

La UE celebra els 30 anys del programa Erasmus. Gràcies al programa Erasmus i al programa Erasmus+ fins ara han pogut fer estades a l'estranger 9 milions de persones. Aprofitant l'avinentesa, la Comissió vol engegar una nova aplicació mòbil del programa Erasmus+ adreçada a estudiants, alumnes de formació professional i altres que els facilitarà la participació en el programa Erasmus+..
Ampliar

Lectures 801 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dijous, 8 de juny de 2017, a les 10:00 h

Programa pilot de gestió sostenible a 6 escoles de Sabadell

El nou projecte Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell ha introduït aquest curs 50 hores d’assessorament ambiental a 6 centres de la ciutat. Els centres participants són l'Andreu Castells, Catalunya, Concòrdia, Joaquim Blume, Martí i Pol, i Pau Casals. El resultat és que els centres han estalviat més del 4% en el consum d’electricitat –cosa que representa reduir la factura en més de 200 euros mensuals– i un reciclatge integral dels centres. La reducció del consum s’ha aconseguit instal·lant gomets als interruptors, regletes, endolls programables, entre altres mesures..
Ampliar

Lectures 714 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimecres, 31 de maig de 2017, a les 13:00 h

Campanya per reclamar una Agència Catalana de la Natura

Des de la Plataforma en Defensa del Patrimoni Natural formada per col·lectius del món rural, ambiental, conservacionista, universitats i col·legis professional reclamen que s'agilitzin els tràmits per la creació de l'Agència de la Natura..
Ampliar

Lectures 928 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Campanyes Dimarts, 30 de maig de 2017, a les 08:45 h

L'Organització de Consumidors i Usuaris presenta la 3a Compra Col·lectiva de Carburant

L'associació de consumidors OCU ha iniciat una campanya a nivell estatal per a fer la 3a. Compra Col·lectiva de Carburant. L'organització argumenta que a l'estat no hi ha una competència real entre les diferents distribuïdores de combustible del mercat i proposa aquesta via com a alternativa per a negociar un preu més avantatjós per als conductors. Quants més consumidors s'apuntin a la campanya, més força tindrà l'organització per a negociar.  .
Ampliar

Lectures 788 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimarts, 16 de maig de 2017, a les 09:30 h

El projecte Sèpia creix en la recuperació d'ous dipositats en les xarxes dels pescadors

El Projecte Sèpia multiplica per sis el nombre d'incubadores i incorpora unes jornades gastronòmiques a l'Escala. Aquest any hi haurà sepieres visitables a l'Escala i a l'Estartit.

El Projecte Sèpia es va iniciar l'any passat a l'Escala amb l'objectiu d'afavorir la reproducció d'aquesta espècie, gràcies a la incubació d'ous que per error es trobaven enredats  en les xarxes dels pescadors i s'acabaven perdent.  Aquest any, a més, en col·laboració amb l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l'Escala, es creen les jornades gastronòmiques de la sèpia..
Ampliar

Lectures 1246 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimarts, 2 de maig de 2017, a les 09:00 h

Torna 'Benvinguts a pagès' del 3 al 5 de juny

Més de 750 cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s'apunten a la segona edició de Benvinguts a Pagès
La pagesia d'arreu de Catalunya obrirà les portes del 3 al 5 de juny perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.
Ampliar

Lectures 2595 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dijous, 20 d'abril de 2017, a les 09:00 h

Barcelona s'afegeix a la 1a Setmana Sense Soroll

Us heu preguntat mai com sona la ciutat Barcelona més enllà dels sorolls del trànsit i de les obres? Ara els caçadors de sons estan convocats el proper dimecres 26 d'abril a captar els sons de la ciutat:  una campana de l'església de barri, un sortidor, les ones de la platja de la Barceloneta... Des de l'ajuntament de Barcelona, la Fàbrica del Sol convida a participar amb l'activitat 'Caçadors de sons' durant el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll.
Aquestes activitats estan emmarcades en la 1a Setmana Sense Soroll que ha organitzat  el Servei per a la Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica del Departament de Territori i Sostenibilitat. .
Ampliar

Lectures 2497 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter