el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Tecnologia Dijous, 27 d'abril de 2017, a les 09:30 h

Freshly Cosmetics guanya un dels premis Gresol

La Fundació Gresol va celebrar aquest dimarts l'acte de lliurament dels Premis Gresol al Talent Jove. Entre els premiats destaca  Freshly Cosmètics, una spin off de la Universitat Rovira i Virgili que promou productes de cosmètica saludable, 100% lliure de tòxics. També van rebre un reconeixement en el mateix acte les marques Captio i Viajes Para Ti.
.
Ampliar

Lectures 450 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Dimarts, 25 d'abril de 2017, a les 09:15 h

Neix Cuinara, la nova marca de menjar saludable amb compromís social

Cuinara és una marca de menjar saludable que neix a l'empara d'Àuria Grup, el conjunt d'entitats d'economia social més important de la comarca de l'Anoia, i es prepara a l'àrea de cuinats del centre especial de treball Àuria Cooperativa. La marca distribueix cinc preparats per fer cremes de verdures que es poden trobar als centres BonPreu i Esclat i als supermercats anoiencs de la cadena Supermas. La marca vinculada al Tercer Sector treballa per assolir una producció mensual d'entre 15.000 i 20.000 unitats.
Ampliar

Lectures 763 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dijous, 20 d'abril de 2017, a les 09:00 h

Barcelona s'afegeix a la 1a Setmana Sense Soroll

Us heu preguntat mai com sona la ciutat Barcelona més enllà dels sorolls del trànsit i de les obres? Ara els caçadors de sons estan convocats el proper dimecres 26 d'abril a captar els sons de la ciutat:  una campana de l'església de barri, un sortidor, les ones de la platja de la Barceloneta... Des de l'ajuntament de Barcelona, la Fàbrica del Sol convida a participar amb l'activitat 'Caçadors de sons' durant el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll.
Aquestes activitats estan emmarcades en la 1a Setmana Sense Soroll que ha organitzat  el Servei per a la Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica del Departament de Territori i Sostenibilitat. .
Ampliar

Lectures 979 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Campanyes Dimarts, 18 d'abril de 2017, a les 09:30 h

França crea una etiqueta distintiva de suport a la transició energètica col·laborativa

La transició energètica és al punt de mira de la ministra francesa de Medi Ambient, Ségolène Royal. L'anunci que va fer a principis de mes sobre la creació d'una etiqueta específica que s'aplicarà a projectes de finançament col·lectiu que tinguin impacte positiu en el medi ambient, l'energia i el clima n'és una bona mostra. I aquest només un pas més en el desplegament de la Llei de Transició Energètica aprovada el 2015..
Ampliar

Lectures 1019 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible,Campanyes Divendres, 14 d'abril de 2017, a les 19:30 h

Un celler de l'Alt Camp aposta per l'apicultura com a complement per a millorar l'ecosistema

La iniciativa defensa que les abelles ajuden a la pol·linització del 80 per 100 dels fruits de consum humà i amb aquesta acció pretén minvar els efectes devastadors de pesticides o l'àcar de la varroosi que ha fet disminuir la població d'abelles entre un 20 i un 40 per 100 al llarg dels darrers anys. El celler Mas  Vicenç,  en col·laboració amb la Casa de la Mel d'Alcover,  s'han posat en la feina i ja han instal·lat 30 arnes al voltant de les finques de producció de raïm..
Ampliar

Lectures 1690 lectures   Comentaris Cap comentariDivendres, 14 d'abril de 2017, a les 10:00 h

Presenten tres guies per a donar a conèixer els beneficis i els riscos del consum de peix i marisc

El projecte ECsafeSEAFOOD, finançat per la Unió Europea, ha publicat tres guies que tenen per objectiu donar a conèixer als consumidors, a l’administració i a les empreses del sector els beneficis i riscos del consum de productes de la pesca i l’aqüicultura marina. Cada una d’elles ho fa des de la perspectiva de cada públic..
Ampliar

Lectures 1166 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Campanyes Dijous, 13 d'abril de 2017, a les 10:00 h

L'Ajuntament de Pineda de Mar aconsegueix un estalvi de prop de 6.000€ durant la 2a Marató de l'Estalvi Energètic

La 2a Marató de l'Estalvi Energètic es va fer durant el mes de febrer a una dotzena d'ajuntaments catalans. En el cas de Pineda, l'estalvi va ser de 5.844,22 euros. En el control de la despesa energètica hi van participar tres equipaments municipals: l'Escola Jaume I, el Centre Esportiu Municipal de Can Xaubet i l'edifici on són ubicades les oficines centrals de l'Ajuntament. Ara el consistori dedicarà la xifra aconseguida a tirar endavant un programa  d’auditories i accions formatives per promoure l’estalvi energètic, especialment a col·lectius en risc d’exclusió i gent gran
.
Ampliar

Lectures 1103 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimecres, 12 d'abril de 2017, a les 10:00 h

La Revolució de les Butxaques apunt per al 13 de maig

Un any més, el col·lectiu Som Comerç Just i Banca Ètica llança la campanya temàtica amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Comerç Just: aquest 2017, sota el lema “La revolució de les butxaques”.
L'agrupació recorda que cadascun dels actes de consum de productes i serveis que fem en el nostre dia a dia poden convertir-se, si els sumem i escollim les alternatives de l’economia solidària, en una revolució a favor dels drets socials i medioambientals al món.
En les activitats, que es preveuen fer enguany hi ha la 'Ruta guiada pels horrors del comerç internacional' on es diferenciaran 4 sectors econòmics que tenen en comú les males pràctiques quant al respecte als drets humans i mediambientals: la banca, l’alimentació, el tèxtil i l’electrònica.

.
Ampliar

Lectures 1539 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dimarts, 11 d'abril de 2017, a les 09:45 h

Les telecomunicacions i Internet, serveis generals d'electricitat, gas i aigua encapçalen les reclamacions rebudes per Consum

fotografia:  paul.klintworth a Flickr
fotografia: paul.klintworth a Flickr

L'Agència Catalana del Consum ha presentat els resultats de la Memòria d’Actuacions 2016. Entre les dades destaca que els sectors de les telecomunicacions i Internet, el serveis generals de consum —que inclou lloguer de vehicles en un altre país, serveis turístics contractats, comerç detallista i comerç en línia o Internet, activitats immobiliàries, diferents serveis empresarials, cursos, esdeveniments esportius, contractació d’entrades per a concerts i espectacles— i l’electricitat, gas i aigua encapçalen les reclamacions rebudes per l’Agència.
Així mateix, es constata un increment de gairebé un 30% de les denúncies respecte l’any anterior. Per contra, les consultes han baixat un 20% i les reclamacions prop d'un 10% en relació al 2016..
Ampliar

Lectures 1221 lectures   Comentaris Cap comentariTecnologia Dimarts, 4 d'abril de 2017, a les 09:15 h

Ulabox acorda amb el Grup Ros la venda de peix fresc de proximitat

El Grup Ros, que comercialitza peix de les llotges de la costa catalana, ha arribat a un acord amb el supermercat on line Ulabox que inclourà en la seva oferta més de seixanta referències de peix fresc i envasat. El supermercat que ven exclusivament a través de la xarxa, amplia així la seva oferta de producte fresc. .
Ampliar

Lectures 1745 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter