el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Campanyes Divendres, 24 de febrer de 2017, a les 09:30 h

El projecte REFRESH reunirà líders europeus per tractar del malbaratament alimentari

La Conferència REFRESH a l’Umweltforum de Berlin reunirà als líders europeus en reducció i valorització del malbaratament alimentari per a un dia de presentacions, debats, sessions interactives i treball en xarxa. Juntament, els participants seran animats a repensar el tema del malbaratament alimentari mitjanant representacions teatrals, art culinari i l'habilitació d'un espai de restauració basat en un sistema alimentari sostenible. La Fira d’Innovadors de la Conferència, presentarà projectes innovadors a tots els visitants.

El CREDA (UPC-IRTA) és un dels socis que participen en aquest projecte que organitza una conferència a Berlin el proper 18 de maig.
.
Ampliar

Lectures 857 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Dijous, 23 de febrer de 2017, a les 10:00 h

Slow Food condemna l'aprovació del CETA per part del Parlament Europeu

El moviment Slow Food considera que el CETA serveix als interessos de la gran indústria, en detriment dels ciutadans i dels petits productors.
El Parlament Europeu ha aprovat aquesta setmana l'Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) entre la UE i Canadà malgrat l'oposició popular.

El vot del Parlament de la UE és contrari així a una extensa voluntat de la societat civil, que en va demanar el seu rebuig tan a Europa com al Canadà. La mobilització contra el CETA va aplegar més de 3,5 milions de signatures de ciutadans europeus que rebutjaven aquest acord i també  l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió també conegut per TTIP..
Ampliar

Lectures 872 lectures   Comentaris Cap comentariInformació Dimarts, 21 de febrer de 2017, a les 09:30 h

L'Agència de Residus convoca ajuts a la prevenció, foment del reciclatge i d'economia circular

En la convocatòria d’aquest any es recupera una línia d’ajuts per a la implantació de deixalleries per al tractament de residus municipals.

L’any passat es van subvencionar projectes per un import de 6,5 milions, la meitat dels quals per al foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica i per a la utilització d’àrids reciclats dels residus de la construcció..
Ampliar

Lectures 959 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Tecnologia Dilluns, 20 de febrer de 2017, a les 09:00 h

L'empresa catalana Visyon presenta al MWC la primera plataforma de comunicació immersiva en temps real

Anomenada Telepport, la tecnologia permet a l’usuari traslladar-se a un entorn immersiu generat per una càmera de 360º que emet imatges en directe, amb aplicacions en l’àmbit de la salut, l’educació i els negocis.
Així, la plataforma permet que l'usuari ingressat en un centre de salut pugui teletransportar-se virtualment a la seva llar i relacionar-se amb els familiars. També té el seu espai en projectes educatius perquè els alumnes puguin assistir virtualment a l'aula o bé té la seva utilitat quan es tracta de fer reunions de negocis a distància de manera immersiva.
Visyon és una de les 68 empreses catalanes que s’ubicaran a l’Estand Catalonia de la Generalitat al Mobile World Congres (MWC), que se celebra a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març..
Ampliar

Lectures 1097 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimecres, 15 de febrer de 2017, a les 10:00 h

Vilablareix multiplica per 5 la recollida de roba usada, gràcies al porta a porta

L’any passat es van recollir 4.586,5 quilos de roba, mentre que el 2015 en van ser 850 La incorporació de la roba al sistema de recollida porta a porta de Vilablareix ha resultat un èxit tant per les xifres com la participació dels veïns..
Ampliar

Lectures 1200 lectures   Comentaris Cap comentariSostenible Dimarts, 14 de febrer de 2017, a les 09:30 h

Els trens holandesos circulen ja amb energia 100% eòlica

Foto:  Sludge G
Foto: Sludge G

Des de l'1 de gener d'enguany tots els viatges en tren als Països Baixos funcionen amb energia renovable. Una mesura que s'havia previst per als inicis de 2018, s'ha pogut avançar gràcies a la ràpida adaptació i que el projecte ja comptava al 2016 amb un percentatge del 75% d'energia eòlica. La xarxa de trens holandeses trasporten al voltant de 600.000 persones al dia..
Ampliar

Lectures 1875 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Queixes Dilluns, 13 de febrer de 2017, a les 09:15 h

Reclamen que Agricultura no elimini els ajuts al foment de les pastures i ramaderia extensiva

Foto: xevirodeja a Flickr
Foto: xevirodeja a Flickr

El sindicat Unió de Pagesos denuncia que segons el projecte pel qual es convoquen els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per al 2017, el Departament d’Agricultura no té previst obrir convocatòria de l'ajut agroambiental de Gestió i Recuperació de Prats de Dall i Pastures i tampoc la va obrir per al 2016. En un comunicat, el sindicat anuncia que reclamarà a Agricultura la recuperació d'aquests ajuts..
Ampliar

Lectures 1283 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Diumenge, 12 de febrer de 2017, a les 10:30 h

Impulsant l'economia social i cooperativa de les comarques gironines

Informació i imatge: ACN
Informació i imatge: ACN

Girona ja té el primer Ateneu Cooperatiu vinculat a l’impuls d'iniciatives d’economia social i cooperativa a la demarcació. L’espai s’ubica a les instal·lacions del Centre de Visitants del Gironès a Sarrià de Ter i forma part de la xarxa de deu equipaments d’aquestes característiques que ha impulsat el Departament de Treball, Afers Socials i Família a tot el país. La consellera Dolors Bassa ha presentat el nou servei aquesta setmana  destacant que “afavorirà la creació d’empreses” socials i cooperatives en el camí cap a 'societat més justa i cohesionada”..
Ampliar

Lectures 1351 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Dissabte, 11 de febrer de 2017, a les 10:00 h

El barri del Born presenta el primer Mercat Gourmet de Barcelona

Els millors xefs del barri del Born vendran directament els seus productes i, juntament amb els productors,  crearan el primer mercat gourmet de Barcelona. L'esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de febrer.
Per primer cop, els proveïdors dels millors restaurants vendran els seus productes sense intermediaris al Mercat Born Gourmet. Alhora, els xefs dels restaurants del barri cuinaran en directe els seu brunch de Pagès.
Ampliar

Lectures 1625 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dijous, 9 de febrer de 2017, a les 09:30 h

Campanya per a la prohibició del glifosat

Desenes d'Organitzacions Mediambientals, Socials i Sindicals han Realitzat avui Actes Públics a Brussel·les, Madrid, Roma, Berlín i Paris com a inici de la campanya de recollida de  signatures per a una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) que vol aconseguir que es prohibeixi el glifosat, replantejar la valoració de riscos dels plaguicides i reduir lús de plaguicides tòxics a la UE..
Ampliar

Lectures 1480 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter