el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Campanyes Dijous, 22 de juny de 2017, a les 09:15 h

Roba bruta: Un informe evidencia que marques com H&M, Zara o Levi's compren viscosa a fàbriques contaminants

Un informe publicat per Ecologistes en Acció, assenyala diverses multinacionals de la moda per comprar viscosa a fàbriques asiàtiques que es estan abocant aigües residuals tòxiques en els rius locals i al mar a més d'exposar els seus treballadors i, població en general, a conviure amb substàncies químiques perjudicials per a la salut..
Ampliar

Lectures 629 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Dimecres, 21 de juny de 2017, a les 14:00 h

Dia de la Música: Font de la Pólvora acull un projecte per convertir l'afició al flamenc en sortida laboral

Fotografia: ACN
Fotografia: ACN

La iniciativa, impulsada per l'ajuntament de Girona,  arriba a 48 joves aturats del barri de Font de la Pólvora i els ofereix formació musical, audiovisual i per fer de community manager. El projecte ocupacional compta també amb el suport del professorat de l'Escola de Música Moderna i de l' ERAM.
Ampliar

Lectures 552 lectures   Comentaris Cap comentariTribunals Dimarts, 20 de juny de 2017, a les 13:30 h

La fiscalia obre diligències contra Activa Mutua per gestió "fraudulenta" de diner públic


Una denúncia presentada a Anticorrupció apunta a un suposat "enriquiment il·legal" de tipus mercantil de més de 20 milions d'euros.
Ampliar

Lectures 600 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Campanyes Dilluns, 19 de juny de 2017, a les 17:30 h

10 punts d'assessorament energètic distribuïts per la ciutat de Barcelona

Del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya que pretén sensibilitzar la societat amb relació a l’estalvi, l’eficiència i la generació energètica. En el marc de La Setmana Europea de l’Energia Sostenible, diverses entitats i equipaments de Barcelona coorganitzen unes visites i activitats relacionades amb l’eficiència, l’estalvi i la sobirania energètica. Tallers que van des de com desxifrar una factura de la llum fins a com construir una petita placa solar per endur de viatge i així carregar aparells electrònics de potencia limitada. Especial atenció al recordatori dels punts d'assessorament energètic que hi ha repartits per diversos barris de la ciutat i que ofereixen atenció als usuaris perquè puguin exercir els seus drets energètics.

.
Ampliar

Lectures 703 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dilluns, 19 de juny de 2017, a les 14:00 h

Barcelona destinarà l’increment de l’impost turístic a compensar els efectes del turisme a la ciutat

Fotografia: Osamu Kaneko a Flickr
Fotografia: Osamu Kaneko a Flickr

Barcelona rebrà amb el nou marc legal català un 50% del que es recapta a la ciutat, per sobre del 33% actual, el que pot representar uns 4 milions d’euros més a l’any.  Així, l’Ajuntament anuncia que dedicarà aquest increment a projectes que compensin els efectes de l’afluència de visitants en tot el territori.

Paral·lelament, el Consistori limita l’aportació econòmica a Turisme de Barcelona provinent del que es rep de l’IEET – ara fixada en el 50% del que rep l’Ajuntament- fins a un màxim de 4’5 milions d’euros, i s’acorda amb el consorci que s’elaborarà conjuntament un Pla de treball sobre Destinació Sostenible
.
Ampliar

Lectures 663 lectures   Comentaris Cap comentariQueixes Divendres, 16 de juny de 2017, a les 09:30 h

Facua denuncia l'augment de preus de les empreses de telefonia per la fi del 'roaming'

Facua ha denunciat que les empreses de telefonia porten mesos incrementant els preus dels seus serveis per compensar la fi del 'roaming', a partir d'aquest 15 de juny. L'associació critica que molts d'aquests augments s'estan produint saltant-se la legislació de defensa dels consumidors davant "l'absoluta passivitat de les autoritats competents".
Ampliar

Lectures 988 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Tecnologia Divendres, 16 de juny de 2017, a les 09:15 h

Les tecnologies que canviaran el treball

Si amb la revolució de les Noves Tecnologies alguna cosa canviarà, això és el treball. Alguns estudis apunten que el 65 per cent dels alumnes de primària actuals, treballaran en professions que encara no existeixen.
.
Ampliar

Lectures 784 lectures   Comentaris Cap comentariNovetats Dijous, 15 de juny de 2017, a les 09:15 h

Presenten Barcelona Wink, un marketplace de serveis per a famílies visitants

En una sola web, les famílies de turistes amb infants podran consultar, triar i reservar hotels, restaurants i tot tipus de serveis adients a la seva estada a la ciutat. La plataforma també comercialitza com a producte propi una sèrie de rutes guiades per animadores infantils que facilitaran la visita als principals punts turístics de Barcelona. Barcelona Wink, que s'està acabant de desenvolupar sota el paraigua de Barcelona Activa, ha estat guardonat com a finalista en els premis FuTurisme..
Ampliar

Lectures 781 lectures   Comentaris Cap comentariComparar Dijous, 15 de juny de 2017, a les 08:30 h

Més de la meitat dels veïns de l'àrea metropolitana de Barcelona interessats en serveis de compartir cotxe

Fotografia:  Laurel L. Russwurm a Flickr
Fotografia: Laurel L. Russwurm a Flickr

El 55% dels ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona estan interessats a utilitzar els serveis per compartir cotxe, segons un estudi realitzat per la Fundació CreaFutur. El 64% dels enquestats en un estudi sobre mobilitat estan molt o bastant satisfets amb el transport públic.
Ampliar

Lectures 671 lectures   Comentaris Cap comentariCampanyes Dimecres, 14 de juny de 2017, a les 21:00 h

Erasmus fa 30 anys i la Comissió Europea ho commemora creant una app de suport al programa

La UE celebra els 30 anys del programa Erasmus. Gràcies al programa Erasmus i al programa Erasmus+ fins ara han pogut fer estades a l'estranger 9 milions de persones. Aprofitant l'avinentesa, la Comissió vol engegar una nova aplicació mòbil del programa Erasmus+ adreçada a estudiants, alumnes de formació professional i altres que els facilitarà la participació en el programa Erasmus+..
Ampliar

Lectures 801 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter